Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bandymas atversti „Vilniaus vandenų“ vadovų bylą dėl kyšio reikalavimo žlugo: neatvyko trečdalis kaltinamųjų

Vilniaus apygardos teismui pirmuoju bandymu nepasisekė atversti didelės baudžiamosios bylos, kurioje bendrovės „Vilniaus vandenys“ buvę penki vadovai kaltinami dėl kyšininkavimo, o „Lukoil Baltija“ vienas vadovų – dėl papirkimo.
Darius Norkus teisme
Anksčiau jau teistas Darius Norkus šį trečiadienį teisme nepasirodė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaltinamiesiems privalu lankyti jiems iškeltų baudžiamųjų bylų posėdžius, nes neatvykus bent vienam, procesas teisme negalimas.

Taip trečiadienį žlugo pirmasis bandymas atversti „Vilniaus vandenų“ vadovų bylą dėl kyšio reikalavimo – nepasirodė du iš šešių kaltinamųjų. Be to, į teismą neatvyko keli teisiamuosius šioje byloje ginsiantys advokatas.

Žlugusio posėdžio padarinys – bylos nagrinėjimas atidėtas net iki vasaros pabaigos.

Kaip skelbta anksčiau, Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai teismui yra perdavę baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai dėl kyšio reikalavimo iš viešojo pirkimo metu pasirinktos bendrovės direktoriaus už sutarties su bendrove

„Vilniaus vandenys“ pasirašymą pareikšti UAB „Vilniaus vandenys“ tuometiems generaliniam direktoriui Dariui Norkui, pardavimo ir rinkodaros direktoriui Nerijui Laurinaičiui, gamybos padalinio vadovui Vytautui Kisieliui ir plėtros direktoriui Linui Didrikui.

Bendrovės generalinis direktorius D.Norkus taip pat kaltinamas kyšio reikalavimu iš kitos bendrovės, teikusios paslaugas UAB „Vilniaus vandenys“, direktoriaus už tai, kad minėtai bendrovei būtų grąžinti uždelsti UAB „Vilniaus vandenys“ šimtatūkstantiniai įsiskolinimai už suteiktas paslaugas.

Be to, įtarimai dėl padėjimo generaliniam direktoriui D.Norkui susitarti dėl kyšio priėmimo Lietuvoje veikiančios stambios bendrovės teritorinio padalinio vadovo Raimundo Dabravalskio (šiuo metu einančio kompanijos „Lukoil Baltija“ tiekimo ir didmeninės prekybos direktoriaus pareigas) už neteisėtą veikimą bendrovės naudai organizuojant ir vykdant viešojo pirkimo konkursą pareikšti „Vilniaus vandenų“ vadovo patarėjui viešųjų pirkimų klausimais Sauliui Lukošiui.

Trečiadienį į posėdį neatvykę kaltinamieji – kompanijos „Lukoil Baltija“ tiekimo ir didmeninės prekybos direktorius R.Dabravalskis ir buvęs bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius D.Norkus.

Teisėjai Lauretai Ulbienei konstatavus, kad šiandieną nėra galimybės pradėti nagrinėti šios bylos, posėdis dėl teismo ir advokatų užimtumo atidėtas iki rupjūčio 22 dienos, vėlesni posėdžiai numatomi rugsėjo 2, 16 ir spalio 2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius