Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bankininkus dėl milijono eurų reketavusį vilnietį siūloma sodinti 7 metams

Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje vilnietis Janas Kurickis kaltinamas dėl reketo ir grasinimų susprogdinti „Swedbank“.
Įtariamasis teisme
Kaltinamasis Janas Kurickis teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas baigė nagrinėti ir išėjo rašyti nuosprendžio baudžiamojoje byloje dėl įsimintinų 2011 m. birželio 29-osios ryto įvykių, kai apie 7 val. Janas Kurickis nuvarė „Ford“ furgoną į banko būstinės požeminį garažą sostinės Konstitucijos prospekte, o apie 11 val. iš elektroninio pašto arturas.arturovas@gmail.com parašė laiškelį „Swedbank“ administracijai, kreipdamasis: „Na ką broliai turtuoliai – pradedame dirbti“.

Laiškelyje buvo rašoma, kad prieš Vilniuje esančio „Swedbank“ darbuotojus ir banko turtą bus panaudotas fizinis smurtas bei sunaikintas įmonės turtas, jeigu jam, t. y. kaltinamajam, nebus perduota 1 mln. eurų (t. y. 3 450 000 Lt).

Laiško kopijos su pastaba, kad kolegos gelbėtų „Swedbanką“, nusiųstos ir į tuometinį „DnB Nord“ banką, taip pat į „Danske banką“ bei į „Maximos“ grupę.

Milijono eurų J.Kurickis tikėjosi vien už patarimą, kaip esą galima sustabdyti po dviejų dienų užprogramuotą „bombos“ sprogimą.

Vienas iš penkių J.Kurickio automobilių buvo aprūpintas web kamera, kad vyriškis matytų, ar bankininkai į jo nurodytą bagažinę jau įdėjo pinigus. Tačiau pareigūnai greitai nustatė, kad „Swedbank“ garaže J.Kurickio palikta mašina tėra bombos imitacija ir pavojaus nekelia, o ir pats aferos sumanytojas netrukus įkliuvo.

Nuosprendį J.Kurickiui teismas žada skelbti balandžio pradžioje. Sakydamas paskutinį žodį, kaltinamasis kartojo, kad bankininkus sumanė reketuoti iš nevilties, o dabar dėl to labai gailisi, pasigailėjimo prašo ir teismo.

Įstatymas už didelės vertės svetimo turto prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Bylą kuruojantis prokuroras ketvirtadienį pasiūlė J.Kurickiui (gim. 1963 m.) skirti 7 metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius