Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banko apiplėšimas Kaune – tarsi iš kovinio filmo scenarijaus (nuotraukos, video, papildyta 21.55 val.)

Kaune keli nusikaltėliai penktadienio rytą tarsi amerikietiškame filme apiplėšė banką. Ieškant banditų mestos didelės policijos pajėgos, tačiau apie sulaikytuosius nepranešama. Policija pavakare kreipėsi į visuomenę, prašydama kauniečių pagalbos tiriant šį nusikaltimą.
Apiplėštas bankas
Apiplėštas bankas / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Pirminiais duomenimis, apie 7.58 val. Kaune, Kovo 11-osios g., automobilis VW Jetta įskriejo į Ūkio banko  vitriną ir sustojo banko viduje.

Iš automobilio iššokę trys nusikaltėliai iš banko pagrobė inkasuoti paruoštus pinigus ir tuo pačiu automobiliu iš banko išvažiavo. Pagrobtų pinigų suma dar tikslinama.

Nusikaltėlių automobilis netrukus buvo rastas aplinkiniuose daugiabučių kiemuose. Jį nusikaltėliai sudegino.

Pasak liudytojų, mačiusių banditus, trijulė persėdo į automobilį Peugeot 406, su kuriuo ir dingo iš tyrėjų akiračio.

Dėl įvykio Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Jei norite peržiūrėti nuotraukas iš įvykio vietos, spauskite čia.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Papildyta 10.49 val.: Aiškėja, kad banko plėšti nusikaltėliai važiavo automobiliu, disponavimas kurio turtinėmis teisėmis yra suvaržytas.

Viešai prieinamose įmonės „Regitra“ duomenų bazėse įvedus nusikaltėlių automobilio numerį, sistema parodo, kad jis priklauso 1989 m. pagamintam raudonam automobiliui VW Jetta.

Tuo pačiu sistema praneša, kad disponavimas šio automobilio turtinėmis teisėmis yra suvaržytas: „Galimybė atlikti nurodytos kelių transporto priemonės registravimo operacijas yra suvaržyta dėl esančių turtinių teisių apribojimų (arešto, įkeitimo ar kt.) arba ji gali būti ieškoma.“

15min.lt žiniomis, automobilis ketvirtadienį buvo pavogtas iš vieno Kauno kiemo.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Papildyta 11.02 val.: Pasak įvykio liudininkų, visas veiksmas Ūkio banke truko ne daugiau nei dvi minutes. Tuo metu  vyko įprastas pasiruošimas darbo dienai: banko tarnautojos dėliojosi grynuosius pinigus į kasą ir ruošėsi atidaryti skyrių – tai turėjo įvykti lygiai 8 val.

„Kaip tik tuo metu į vitriną įlėkė automobilis. Mano žiniomis, jame buvo du vyrai, veidus užsidengę kaukėmis. Vienas vairavo mašiną, kitas iššoko iš jos ir grasindamas kažkuo (moterys negalėjo tiksliai pasakyti, ar šautuvu) pareikalavo atiduoti pinigus“,  – pasakojo Ūkio banko valdybos patarėjas Linas Kontrimas.

Pasak L.Kontrimo, pinigus plėšikas griebė bet kaip: kraustė kasas, plėšė iš kai kurių moterų rankų. Išbirusių ant žemės nerinko: „Viskas truko ne daugiau nei minutę-dvi. Nes per tiek laiko pas mus atvažiavo į signalą reagavusios apsaugos tarnybos darbuotojai. Tačiau tiek laiko užteko vyrams sušokti į automobilį ir nulėkti Chemijos prospektu. Netoliese esančiuose daugiabučių kiemuose palikę šią transporto priemonę, jie persėdo į kitą ir nuvažiavo.“

Nors tiksli pavogta suma dar nežinoma, Ūkio banko valdybos patarėjas www.15min.lt sakė, kad veiksmo filmo vertą apiplėšimo scenarijų sugalvoję ir jį įvykdę plėšikai nepavogė šimtų tūkstančių.

„Greičiausiai pavogtų pinigų suma sudarys maždaug 10 tūkst. Lt. Plėšikai pagrobė litų ir eurų“, – sakė L.Kontrimas.

Neatmetama, kad vagys apiplėšimui darbo dienos pradžią pasirinko ne tik dėl to, jog tikėjosi, kad tuomet banke bus nemažai grynųjų pinigų. Tuo metu mieste gausu spūsčių, todėl plėšikai tikėjosi, kad turės užtektinai laiko pasprukti, kol juos pradės persekioti policijos ir saugos tarnybos ekipažai.

Papildyta 13.41 val.: Penktadienį po pietų Kauno policija patikslino pradinę informaciją dėl to, kiek nusikaltėlių atakavo banką. Pasak policijos pranešimo, banditai buvo du, o ne trys, kaip galvota anksčiau.

Papildyta 15.05 val.: Penktadienio pavakare policija išplatino pranešimą, kuriame prašo atsiliepti  žmones, mačiusius banko apiplėšimą: „Peržiūrėjus vaizdo įrašus matyti, kad nemažai kauniečių matė, kai buvo rengiamasi nusikaltimui ir vėliau buvo įvykdytas. Įvykį tiriantys Kauno policijos pareigūnai prašo kuo skubiau atsiliepti tuos asmenis, kurie ryte, apie 8 val., matė, kaip nusikaltėliai rengėsi nusikaltimui ir vėliau jį įvykdė (kaukėtas vyras prie šaligatvio bortelio dėjo rąstus automobiliui užvažiuoti ir vėliau atbuli įvažiavo į banką). Prašome skambinti tel. 303 408, mob. tel. 8612 53993 arba 02 (visą parą). Anonimiškumas garantuojamas", - rašoma Kauno policijos pranešime.

Papildyta 16.05 val. (skaitytoja matė nusikaltėlius): 15min.lt redakciją pasiekė vienos skaitytojos, nepanorusios, kad būtų skelbiami jos duomenys, elektroninis laiškas, kuriame moteris teigia mačiusi iš nusikaltimo vietos sprunkančius nusikaltėlius.

Pasak skaitytojos, banditai automobiliu Volkswagen pro Chemijos g. penktą namą dideliu greičiu prašvilpė apie 7.55 val. „Mašinos langai buvo atidaryti ar išdaužti. Nusikaltėliai buvo du. Vienas vairavo, kitas sėdėjo ant galinės sėdynės", - rašo skaitytoja.

Gale sėdėjęs banditas veidą buvo kažkuo prisidengęs, vilkėjo ryškia striuke, redakciją informavo skaitytoja.

Papildyta 21.55 val. (skaitytojas nufilmavo degantį plėšikų automobilį): Skaitytojas Ovidijus su naujienų portalu 15min.lt pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas degantis Ūkio banko plėšikų automobilis.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad iš pradžių prie degančios VW Jetta ateina pėstysis policijos patrulis. 41-ą juostos sekundę pasirodo ir pirmasis policijos automobilis. 50-ą sekundę tolumoje pasigirsta sirenos. 65-ą sekundę kadre pasirodo ir antrasis policijos automobilis. Pareigūnai iš pradžių sustoja siaurame pravažiavime, tačiau netrukus, išgirdę atskubančių ugniagesių sirenas, jie paskuba patraukti savo mašiną – pastato ją greta pirmojo ekipažo automobilio aikštelės gilumoje.

Toliau filmuotoje medžiagoje matome jau atvykusius ugniagesius, kurie pradeda gesinti degantį nusikaltėlių numestą automobilį. Tuo pat metu rajone nuolat pasigirsta ir nutyla sirenų gausmas. Kiek vėliau atvyksta dar ir antras ugniagesių automobilis, tačiau su ugnimi savo pajėgomis sėkmingai susidoroja pirmuoju automobiliu atskubėję ugniagesiai – juodais dūmais degusi VW Jetta užgęsta.

VIDEO: Degantis Ūkio banko plėšikų automobilis

Gal jums pavyko užfiksuoti banko apiplėšimą? O gal sprunkančius nusikaltėlius ar degantį jų automobilį? Siųskite nuotraukas ar vaizdo medžiagą adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius