Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankroto administratorius išvengė teistumo, o jo pagalbininkui – beveik 10 tūkst. eurų bauda

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, panaikino Vilniaus miesto apylinkės teismo 2016 m. kovo 25 d. išteisinamąjį nuosprendį kyšininkavimu kaltintam bankroto administratoriui Tomui Jakimauskui ir jam talkinusiam Borisui Rositsanui.
Teismo salė
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), apygardos teismas pripažino T.Jakimauską kaltu dėl kyšininkavimo ir nuo baudžiamosios atsakomybės jį atleido pagal laidavimą, o B.Rositsaną pripažino kaltu dėl padėjimo kyšininkauti ir jam skyrė didesnę nei 9 400 eurų baudą.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo 2014 metų liepą, kai Vilniuje dirbantis bankroto administratorius T.Jakimauskas kartu su B.Rosistanu pareikalavo ir priėmė iš bankrutuojančio grožio salono Vilniuje savininkės 6 000 litų kyšį už tai, kad nebūtų fiksuojami galimai padaryti pažeidimai.

Teismas nukentėjusiosios, bankrutuojančio grožio salono savininkės pareikštą civilinį ieškinį tenkino iš dalies – abu nuteistieji nukentėjusiajai solidariai turės kompensuoti didesnę nei 500 eurų turtinę ir neturtinę žalą ir beveik 300 eurų atstovavimo išlaidas.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdyba, ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius