Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bankrutavusios įmonės „Kauno tiekimas“ vadovas nuteistas už NŽT darbuotojos papirkimą

Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Druskininkų skyriaus vedėjos papirkimu kaltinto įmonės „Kauno tiekimas“ prekybos centro direktoriaus Vilmanto Jociaus, atmetė nuteistojo gynėjo skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl papirkimo. Jam skirta 2 260 Eur (60 MGL) bauda.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ši baudžiamoji byla, V.Jociui neigiant savo kaltę, buvo išskirta iš kitos baudžiamosios bylos, kuri supaprastinta tvarka 2016 metų balandį buvo išnagrinėta tame pačiame teisme ir priimtas baudžiamasis įsakymas.

Baudžiamuoju įsakymu buvusi NŽT Druskininkų skyriaus vedėja Vitalija Balčienė pripažinta kalta dėl kyšininkavimo už padarytas 5 nusikalstamas veikas.

Teismas jai skyrė bendrą 3 766 Eur (96 MGL) baudą ir atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje 3 metams. Taip pat šioje baudžiamojoje byloje už papirkimą nuteista pilietė A. R., kuriai skirta 2 184,28 Eur (58 MGL) bauda.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, jog V.Jocius NŽT Druskininkų skyriaus vedėjai davė kyšį už konsultacijas ir patarimus, kad būtų parengta ir pasirašyta valstybinės žemės sklypo, reikalingo UAB „Kauno tiekimas“ prekybos centrui priklausantiems statiniams eksploatuoti, nuomos sutartis.

Kauno apygardos teismo nutartis įsiteisėjo nuo jos priėmimo dienos – rugsėjo 22 d., informuoja STT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius