Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barmenės žagintojui nuo bausmės išsisukti nepavyko

Ir pirmos, ir apeliacinės instancijos teismai buvo vieningi, už merginos išžaginimą skirdami klaipėdiečiui 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę – tiek, kiek ir prašė valstybinį kaltinimą Klaipėdos miesto apylinkės teisme palaikęs prokuroras.
Antrankiai
Antrankiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ši byla buvo neįprasta tuo, kad nukentėjusioji mergina seksualinę prievartą patyrė savo darbo vietoje – vienoje iš uostamiesčio kavinių.

Praėjusių metų lapkričio 28 d., prieš uždarant šašlykinę, joje darbo baigti liko viena darbuotoja. Tuo metu kavinėje vakarojo tik du lankytojai. Barmenei nuėjus į pagalbines patalpas persirengti, iš paskos nusekė vienas iš klientų ir, panaudodamas jėgą, merginą išžagino.

Policijos pareigūnai įtariamąjį sulaikė po poros dienų. 33-ejų metų Lietuvos Respublikos pilietybę turinčiam, niekur nedirbančiam bei nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam azerbaidžaniečiui R.A. prokuratūra pareiškė kaltinimus pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl seksualinio prievartavimo bei išžaginimo. Įstatymas už šias nusikalstamas veikas numato maksimalią 7 metų laisvės atėmimo bausmę. Kaltinamajam iki teismo buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 

Nesutikdamas su šių metų birželio 16 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu jį įkaltini 3,5 metų, nuteistasis sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Tačiau ir apeliacinės instancijos teismo neįtikino nuteistojo argumentai neva barmenė sutiko pati su juo turėti intymių santykių, todėl teismas nuteistojo skundą, kaip ir prašė prokuroras, atmetė, palikdamas galioti pirmos instancijos apkaltinamąjį nuosprendį. Paliktas ir nukentėjusiajai priteistas 5 000 litų neturtinės žalos atlyginimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius