-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 22 /20:48

Barysių aerodrome nukritus sraigtasparniui žuvo du vyrai

Penktadienio pavakarę Joniškio rajone, Gataučių seniūnijoje, Barysių kaime esančiame aerodrome nukrito sraigtasparnis. Mažo sportinio sraigtasparnio nelaimė baigėsi tragiškai – žuvo du juo skridę 29-erių ir 53-ejų asmenys.
Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis
Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Sraigtasparnis

Kaip informavo Bendrasis pagalbos centras, 17.20 val. pranešta, kad aerodrome nukrito sraigtasparnis, yra sužeistų žmonių.

Į iškvietimą išsiųsti Šiaulių ugniagesiai, policija ir medikai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente 15min sužinojo, kad pagal pirminę informaciją, šalia nukritusio sraigtasparnio guli du žmonės be gyvybės ženklų.

Į įvykio vietą atvykę medikai tik patvirtino dviejų vyrų mirtį. „Konstatuota abiejų vyrų mirtis“, – BNS sakė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Vienas jų rastas gulintis prie orlaivio, kitas – jo viduje.

BNS informuoja, kad Joniškio rajone Barysių aerodrome penktadienio popietę nukritus sraigtasparniui žuvo du vyrai – 29 metų vyras iš Tauragės rajono ir 53 metų vyras.

53 metų manoma, yra sraigtasparnio savininkas. Ar jam pačiam asmeniškai ar jo įmonei priklauso sraigtasparnis, kol kas tiksliai nežinoma.

„53 metų vyras kilęs nuo Akmenės, tačiau jau seniai deklaravęs gyvenamąją vietą Nyderlanduose, jis lietuvis“, – BNS sakė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Įmonės „Oro navigacija“ atstovas Vytautas Beniušis BNS sakė, kad avariją patyręs sraigtasparnis buvo registruotas ne Lietuvoje.

Kaip iš įvykio vietos praneša 15min fotoreporteris Alvydas Januševičius, nelaimės liudininkai matė krintantį privatų mažiuką (dvivietį) sraigtasparnį, kurį yra nusipirkę vietos skraidymo entuziastai.

Teigiama, kad pastarasis oreivių paskraidymas baigėsi itin dramatiškai: iš sraigtasparnio staiga ėmė veržtis juodų dūmų pliūpsniai, po kelių akimirkų orlaivis krito maždaug iš 50-ies metrų aukščio.

Sraigtasparnis sudužo į asfaltuotą paviršių. Aerodromo dispečerinės ir administracijos pastatas yra visiškai šalia orlaivio sudužimo vietos.

Policija įvykio įkarštyje užtvėrė teritoriją, kad smalsuoliai ir kiti pašaliniai asmenys netrukdytų dirbti avarijos tyrėjams ir specialiųjų tarnybų atstovams. Taip pat stengėsi vaizdą uždengti turimais automobiliais.

Žiniasklaidos darbuotojai taip pat yra palikti atokiau nuo avarijos vietos. Teigiama, kad į aerodromą buvo atvykę keli greitosios pagalbos ekipažais ir ugniagesiai gelbėtojai, tačiau realiai jokios skubios pagalbos neprireikė ir dauguma jų galėjo grįžti į tarnybos postus.

Įvykio vietoje liko didelės policijos pareigūnų pajėgos ir vietinis Meškuičių ugniagesių ekipažas.

Policininkai galiausiai tris, o vėliau ir keturis tarnybinius mikroautobusus sustatė taip, kad sudužęs orlaivis iš už teritorijos ribų tapo praktiškai nematomas. Nei žuvusiųjų palaikai, nei sraigtasparnio nuolaužos buvo nejudinami, kol iki išnaktų buvo atliekamas nelaimės vietos tyrimas.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Barysių oro uoste nukrito sraigtasparnis

Panašu, kad nelaimės vietoje yra laukiama ekspertų, kurie surinks visą pirminę medžiagą šios aviacinės avarijos tyrimui.

Jokios išsamesnės oficialios informacijos apie nelaimę kol kas neteikiama. Kalbama, jog mažuoju orlaiviu tikriausiai skrido neseniai jį įsigijęs oreivis su kažkuo iš bendraminčių bičiulių. Susirinkę vietiniai smalsuoliai teigė, kad šiame aerodrome tokį ar tą patį sraigtasparnį dažnai matydavo vis pakylant ir nusileidžiant.

VIDEO: Barysių aerodrome nukrito sraigtasparnis, žuvo du žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius