-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudomis apdalinti iš Lietuvos laiku neišvykę užsieniečiai

Pasieniečiai ketvirtadienį nepagailėjo piniginių baudų laiku iš Šengeno erdvės neišvykusiems užsieniečiams.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad Medininkų punkte dirbantys VSAT pareigūnai sulaikė į Baltarusiją pėsčiomis vykusius 16-metį ir 51-erių šios šalies gyventojus, tėvą ir sūnų. Jų turėtų Šengeno vizų galiojimo laikas buvo pasibaigęs prieš 3 dienas.

Dėl išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimo tėvui VSAT pareigūnai skyrė 250 Lt administracinę baudą, o sūnų įspėjo. Baltarusis baudą sumokėjo iškart. Abu užsieniečiai taip pat buvo įpareigoti išvykti iš Lietuvos, ką ir padarė.

Druskininkų pasieniečiai už tokį pat nusižengimą 350 Lt baudą skyrė per VSAT Varėnos rinktinės Raigardo punktą pėsčiomis išvykstančiam 35-erių baltarusiui. Jis trimis mėnesiais viršijo vizoje nurodytą leistiną Lietuvoje išbūti dienų skaičių.

Baudą užsienietis iškart sumokėjo. Jis pasieniečių buvo įpareigotas nedelsiant išvykti iš Lietuvos.

Su Kenos pasieniečiais ilgai ginčijęsis kirgizas gavo 250 Lt baudą. Jis iš Lietuvos vyko traukiniu Vilnius – Maskva. Dokumentų patikros metu VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnai nustatė, kad užsienietis viena diena viršijo Šengeno vizoje nurodytą dienų skaičių. Paprastai tokiais atvejais savo kaltę pripažįstantieji pasieniečių yra įspėjami, tačiau kirgizas niekaip nenorėjo to padaryti.

VSAT pareigūnų išlaipintas iš traukinio jis ilgai ginčijosi, nesąmonėmis vadino galiojančią tvarką ir reikalavimus, piktinosi pasieniečių veiksmais. Todėl už išvykimo iš Lietuvos tvarkos pažeidimą jam VSAT pareigūnai skyrė 250 Lt administracinę baudą. Ją užsienietis sumokėjo.

Kenos pasieniečiai jį įpareigojo išvykti iš Lietuvos. Į Baltarusiją kirgizas išvažiavo kitu traukiniu.

Piniginę patuštino ir per Medininkų punktą į Baltarusiją vykęs automobilio Chrysler vairuotojas, 39-erių kaimyninės šalies pilietis. Pasieniečiai nustatė, kad yra pasibaigęs jo leidimo laikinai gyventi Lietuvoje galiojimo laikas. Skirtą 250 Lt baudą užsienietis sumokėjo ir VSAT pareigūnų buvo įpareigotas išvykti iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius