Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudžiamoji atsakomybė Panevėžio teisėjams – dėl 3 butelių viskio, padangų ir suklastoto nedarbingumo pažymėjimo

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas antradienį Seimo paprašė sutikimo baudžiamojon atsakomybėn patraukti du Panevėžio apygardos teismo teisėjus – civilinių bylų skyriaus teisėją Rimantą Savicką bei baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Arnoldą Šukaitį.
Algimantas Valantinas Seimo paprašė teisėsaugai atiduoti tris parlamentarus.
Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas parlamentarams atskleidė, kad teisėjus įklampino trys viskio buteliai ir padangos. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Pasak prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu teisėjams pateikti kaltinimai dėl kyšio paėmimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei dokumento klastojimo.

Dėl Rimanto Savicko bei jam padėjusio Arnoldo Šukaičio veiksmų didelės žalos patyrė valstybė, nes buvo pažemintas teisminės valdžios autoritetas ir diskredituotas Lietuvos teisėjų vardas, – sakė Algimantas Valantinas.Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R.Savickas 2008 m. lapkričio 6 dieną kreipėsi į Panevėžio miesto poliklinikos bendrosios praktikos gydytoją, kad ši išduotų jokia liga nesergančiai J.S. nedarbingumo pažymėjimą. Gydytoja, tenkindama teisėjo prašymą, suklastojo tikrą dokumentą – įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie J.S. ligos faktą ir diagnozę. Nedarbingumo lpažymėjimas galiojo nuo 2008 lapkričio 6 iki lapkričio 12 dienos.

Taip pat R.Savickui pateikti įtarimai kyšio ėmimu. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, teisėjas iš bankroto administratorės I.K. praėjusių metų spalį priėmė apie 60 litų vertės butelį viskio bei maisto produktų, kurių vertė per 30 litų, o lapkritį – apie 100 litų vertės butelį viskio. Gruodžio mėnesį iš tos pačios administratorės I.K. per teisėją Arnoldą Šukaitį priėmė 135 litų vertės viskio butelį.

„Dėl šių R.Savicko bei jam padėjusio A.Šukaičio veiksmų didelės žalos patyrė valstybė, nes buvo pažemintas teisminės valdžios autoritetas ir diskredituotas Lietuvos teisėjų vardas“, – Seimui aiškino generalinis prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai taip pat nustatė, kad praėjusių metų lapkritį ir gruodį iš bankroto administratoriaus Algio Kleivos Savickas ir Šukaitis priemė 4990 litų vertės automobilių padangas, kurios buvo sumontuotos šių teisėjų medžioklei naudojamiems automobiliams. A.Kleiva buvo paskirtas bankroto administratoriumi R.Savicko nagrinėjamose bylose.

„Šiandien sprendžiamas klausimas sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Kalbėti apie įtarimus dar yra anksti“, – išėjęs iš Seimo posėdžių salės, su žiniasklaida A.Valantinas bendravo atsargiai. Tačiau, jo teigimu, jokie ikiteisminiai tyrimai nepradedami be pagrindo.

Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją iš 10 parlamentarų, kurie spręs, ar panaikinti šiems teisėjams teisinę neliečiamybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius