-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmė už sūnaus suluošinimą

Sunkiu sūnaus sužalojimu kaltintas Ričardas Jakovlevas pirmadienį išgirdo nuosprendį: 7 metai nelaisvės, 10 tūkst. litų neturtinės žalos buvusiai sugyventinei ir beveik 6 tūkst. litų Valstybinei ligonių kasai – už mažylio gydymą.
Grotos
Grotos / Photos.com
Temos: 2 Gydymas Kalėjimas

"Supratau", - paklaustas, ar suprato nuosprendį, nutaisęs graudžią išraišką teištarė nuteistasis. Jo motina buvo nusiteikusi karingiau. Moteris viešai pareiškė, kad sūnų „pasodino“ žiniasklaida.

Prokuroras buvo prašęs nusiųsti R.Jakovlevą už grotų 10 metų. Sužaloto mažylio mama norėjo, kad teismas jos buvusį sugyventinį įkalintų iki gyvos galvos.

Pasekmės nežinomos

22 metų R.Jakovlevo padarytas nusikaltimas pernai pavasarį sukrėtė laikinąją sostinę. Kauno medicinos universiteto klinikų Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kevalas tada teigė dar nematęs taip tėvo sužaloto mažylio. R.Jakovlevo pustrečio mėnesio sūneliui buvo diagnozuotas ne tik sukrėsto kūdikio sindromas, bet ir rankų, kojų bei šonkaulių lūžiai.

„25 proc. tokių atvejų būna mirtini, apie 60-70 proc. vaikų lieka neįgalūs“, – tvirtino medikai. Sunkiai sužaloto mažylio gyvybę išgelbėti pavyko. Apie patirtas traumas šiandien liudija tik kreivai suaugusi kojytė ir komplikuotas kvėpavimas – gelbstint berniuko gyvybę taikyta dirbtinė plaučių ventiliacija. Tačiau dar nežinia, kas vaiko laukia ateityje.

Sunkiai sužaloto mažylio gyvybę išgelbėti pavyko. Apie patirtas traumas šiandien liudija tik kreivai suaugusi kojytė ir komplikuotas kvėpavimas – gelbstint berniuko gyvybę taikyta dirbtinė plaučių ventiliacija. Tačiau dar nežinia, kas vaiko laukia ateityje.

„Niekada jam neatleisiu!“ – po R.Jakovlevo sulaikymo dievagojosi mažylio motina. Teisme ji pareikalavo, kad buvęs sugyventinis atsisakytų sūnaus. Šis nieko nepasakė. Kai buvo skelbiamas nuosprendis, mažylio motina, į teismo posėdžius atsiveždavusi ir sveikstantį sūnų, nepasirodė.

Bandė išsisukti

Teismas patenkino vaiko motinos ir Valstybinės ligonių kasos ieškinius 100 procentų. Šaltkalvio-suvirintojo specialybę turintis R.Jakovlevas su viskuo sutiko. Tačiau duodamas parodymus bandė įtikinti teismą, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Neva sugyventinei užtrukus duše, lovytėje miegojęs kūdikis prabudo ir ėmė verkti. „Nežinojau, ką daryti. Pasodinau jį ant sofos ir nubėgau vandens. Maniau, duosiu atsigerti ir vaikas nurims, o jis tuo metu nukrito nuo sofos“, – sekė pasakas apie pustrečio mėnesio kūdikio gebėjimus teisiamasis.

Akivaizdų net vidurinės mokyklos nebaigusio R.Jakovlevo melą paneigė ir teismo medikai. Jų išvadoje dėl mažylio traumų konstatuojama, jog nukritęs nuo 40 cm aukščio sofos berniukas negalėjo taip susižaloti. R.Jakovlevui pateiktame kaltinime sakoma, kad tėvas, pakėlęs sūnų už rankos ir kojos, sviedė jį žemyn.

Smurtavo nuolat

Iš dušo grįžusi motina rado kūdikį klykiantį, o sugyventinį – įsiaudrinusį. 20-metė teigė užtrukusi apie valandą – išsimaudžiusi dar trumpai ir numigusi duše.

„Bandžiau paimti vaiką, tačiau Ričardas manęs neprileido, – pasakojo ji teisme. - Spyrė man į koją ir pats bandė raminti sūnų. Iš pradžių delnais spaudė šonus, paskui pakėlė už pažastų ir stipriai papurtė. Kai mažylis ėmė dar labiau klykti, stvėrė už kojų ir suspaudė pilvuką...“

Teisme liudijusi 20-metės sesuo, pas kurią sugyventiniai glaudėsi nuo sūnaus gimimo, taip pat pasakojo baisybes – kad vaiko verksmo nepakęsdavęs R.Jakovlevas purtė kūdikį jau ketvirtą jo gyvenimo dieną. Mušė jis ir mažylio motiną. Ypač tada, kai ši išdrįsdavo papriekaištauti, kodėl Ričardas sėdi jai, gaunančiai 500 litų našlaitės pašalpą ir 130 litų už vaiką, ant sprando.

Iki draugystės su R.Jakovlevu, paauglystėje patyrusiu sunkią galvos traumą (buvo partrenktas automobilio), vaikų globos namuose užaugusi 20-metė dirbo prekybos centre kasininke. Mergina pastojo pirmomis jų pažinties dienomis.

Nuteistasis taip pat užaugo be tėvo. Teisme už jį aktyviai "sirgo" seserys ir motina. Pastaroji savo anūko motinai, kaip ir žiniasklaidai, negailėjo replikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius