Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bausmė vilnietį žagintoją pasivijo po šešerių metų: Anglijoje nepasislėpė

Antradienį Vilniuje kaltinamasis Ježi Karazo išgirdo nuosprendį už seksualinės prievartos nusikaltimą, įvykdytą dar 2011 metais. Moterį nuteistasis išnaudojo su bendrininku, pastarasis bausmės sulaukė 2014 m. Tuo metu J.Karažo slėpėsi užsienyje – dabar prievartautojas verčiamas susimokėti ir jo ekstradiciją iš Jungtinės Karalystės.
jezi-karazo-isgirdo-nuosprendi-seksualines-prievartos-byloje
Nuteistasis Ježi Karazo

Šią bylą Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo neviešame posėdyje, todėl baisios ir intymios nusikaltimo detalės nėra skelbiamos. Tačiau esmė aiški – abu moters skriaudikai pagaliau susilaukė atpildo.

Marijanas Kozlovskis šioje byloje buvo nuteistas dar 2014 m.

Tuo metu kitas nusikaltėlis nuo pat 2011-ųjų metų, kuomet nukentėjusi moteris buvo užpulta, prievartauta, žaginta ir dar apvogta, gana ilgai sėkmingai slapstėsi nuo teisėsaugos. 2017 m. pavasarį Ježi Karazo buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, pareigūnai pasirūpino priverstiniu įtariamojo pargabenimu, teismas buvo leidęs vyrą suimti.

Šį antradienį į nuosprendžio paskelbimą J.Karazo buvo atvežtas suimtas, tačiau, kaip minėjo teisėja, griežčiausia kardomoji priemonė jam yra paskirta kitoje byloje.

VIDEO: Ježi Karazo išgirdo nuosprendį seksualinės prievartos byloje

Teismas nutarė pripažinti jį kaltu pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 149-ojo straipsnio 2 dalį dėl išžaginimo. Atsižvelgiant į tai, kad moterį žagino bendrininkai, jiems grėsė nelaisvė iki 10 metų. Teismo paskirta bausmė – 3 metų laisvės atėmimas.

Nemaža bausmė – 8 metai, J.Karazo grėsė ir dėl kaltinimų pagal BK 150-ąjį straipsnį „Seksualinis prievartavimas“. Visgi prievartos veiksmais, kurie nekvalifikuoti kaip žaginimas, įvertinti tik vienų metų nelaisve.

Maža to, abi bausmės dalis sudėjus, galutinis laisvės atėmimo terminas yra 3,5 metų.

Suprasti akimirksniu

  • 2010 m. kriminalistai ir prokurorai garsiai gyrėsi sutriuškinę gaują, kurios nariai buvo sukūrę ginklais saugomą kvaišalų platinimo tinklą.
  • Vadinamajai Lapino nusikalstamai grupuotei, kurios lyderiu laikomas Justas Belousovas dar nepagautas, iš viso priklausė per 60 asmenų.
  • Jie buvo ginkluoti, bebaimiai, įtakingi ir turtingi. Rūpindamiesi sportine forma ir įvaizdžiu, jie treniruodavosi šaudydami karjeruose ir pozuodavo su ginklais prie prabangių automobilių. Tačiau vieną dieną specialiosios pajėgos šiuos veikėjus sostinės gatvėse suguldė veidais į asfaltą.
  • Didžiulės apimties baudžiamojoje byloje figūravo ir Ježi Karazo pavardė.

Išžaginimo byloje prokuratūra šį vyrą kaltino ir pagal BK 178-ąjį straipsnį dėl vagystės, tačiau bylos nagrinėjimo metu šis nusikaltimas nebuvo įrodytas.

Teisėjos Giedrės Norvilienės nuosprendžius nuteistasis įpareigotas solidariai su savo bendrininku atlyginti nukentėjusiajai neturtinę žalą, be to, iš J.Karazo priteista tūkstantinė sumą valstybės naudai už priverstinę jo kelionę su palyda iš užsienio.

J.Karazo teisėjai atsakė, kad nuosprendį suprato, bet net nepanoro išklausyti jo motyvų. Formaliai šiandienis verdiktas dar neįsiteisėjo, per 20 dienų proceso šalys turį teisę teikti apeliacijas aukštesniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius