Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bausmės norėjusi išvengti šiauliečių porelė atsidūrė areštinėje

Antradienį vakare Šiaulių miesto policijos pareigūnams teko į pagalbą kviestis Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojus, kad šie diskiniu pjūklu išpjautų vieno Dubijos gatvėje esančio buto durų spyną ir sudarytų sąlygas patekti į vidų, kadangi turėjo informacijos, jog bute yra du nuo teisėsaugos besislapstantys asmenys.
Antrankiai
Antrankiai / „Photos.com“ nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

Kaip informuoja Šiaulių policija, informacija pasitvirtino. 43 metų Vidmantas Murza ir 40-metė Anžela Laucevičūtė tylomis slėpėsi už durų, tikėdamiesi, kad tyla suklaidins pareigūnus ir jie, patikėję, jog namuose nieko nėra, paliks juos ramybėje.

Porelė pareigūnams gerai pažįstama, nes jau senokai piktnaudžiauja kvaišalais. Abu jie ne kartą bausti už narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimą administracine tvarka bei teisti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

Kadangi narkotikams įsigyti nuolat reikalingi pinigai, tai porelė nuolat vagiliavo. A. Laucevičiūtė už vagystes yra teista jau septynis kartus, V. Murza - devynis. Parduotuvių darbuotojai šiuos šiauliečius irgi gerai pažįsta, nes nuolat sulaiko juos čia vagiliaujančius.

A. Laucevičiūtė po paskutinės bausmės už vagystę, padarytą praėjusiais metais Šeduvoje, iš Panevėžio pataisos namų į Šiaulius sugrįžo gruodį. Tačiau čia ji vėl turėjo stoti prieš teismą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Trys švirkštai su kvaišalais buvo rasti 2009 metų vasarį jos gyvenamojoje vietoje, Dubijos gatvėje esančiame bute, kurio duris pjauti šįkart buvo priversti pareigūnai.

Moteriai grįžti į laisvės atėmimo vietą nesinorėjo, todėl ji nutarė nuo teismo pasislėpti. Matyt, tokiu būdu ji tikėjosi išvengti atsakomybės. Dabar A. Laucevičiūtė teismo laukia areštinėje. Kaip ir jos draugas V. Murza.

Vyrui areštinėje teks praleisti 90 parų. V. Murza, be jau minėtų silpnybių, turėjo dar vieną – vairuoti automobilį, nors teisės tam įgijęs nebuvo. Tikėtina, kad tai jis darydavo ir apsvaigęs nuo kvaišalų. Už pasivažinėjimus, neturint tam teisės, baudų jis mokėti nenorėjo. Tada baudos buvo pakeistos viešaisiais darbais. Jų dirbti vyras taip pat nenorėjo.

Policijos pareigūnai inicijavo, kad viešieji darbai būtų pakeisti areštu. Tai V. Murzai pasirodė visai nepriimtina ir jis kartu su Anžela pradėjo slapstytis. Tačiau tai truko neilgai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius