Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bausmių sulauks papirkinėjimu įtariami rokiškėnai

Rokiškyje bausmių netrukus sulauks keturi papirkinėjimu kaltinami pažeidėjai – Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Diana Suvaizdytė-Makšimienė parašė keturis pareiškimus prašydama baudžiamąjį procesą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai siekiant papirkti pareigūnus užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu.
Lipdukas „Aš neimu kyšio“
Asociatyvinė nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Panevėžio prokuratūros duomenimis, darbo dienos pradžioje už vairo neblaivus sulaikytas Rokiškio rajono 26 gyventojas D. P. siekė papirkti pareigūnus 200 litų kyšiu už tai, kad jam nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Draugo automobilį vairavęs jaunas vyras už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus 2011 metais jau buvo nubaustas iki šiol nesumokėta 4200 litų bauda. Už siekimą papirkti pareigūnus prokurorė prašė jam paskirti 24 MGL, t. y. 3120 litų dydžio, baudą.

Penkiasdešimtmetis rokiškėnas V. G., vairavęs automobilį neprisisegęs saugos diržo, administracinio teisės pažeidimo protokolo surašymo ir už tai jam gresiančios 100 litų baudos siekė išvengti duodamas 70 litų kyšį. Pareiškime dėl pareigūnų papirkimo prokurorė prašė pažeidėją nubausti 6 MGL, t. y. 780 litų dydžio, bauda.

Tokia pat 780 litų bauda prašoma nubausti nuo pat ryto miesto gatvėmis šlitinėjusį neblaivų 66 metų rokiškėną N. S., kuris buvo sulaikytas policijos pareigūnų viešoje vietoje kaip pažeidžiantis žmogaus orumo ir visuomenės dorovės nuostatas.

Dar vienas Daugpilio miesto 37 metų gyventojas I. Z., atvykęs į Rokiškį, automobilį „Volvo V40“ su priekaba pastatė pažeisdamas kelio ženklą. Vairuotojas, siekdamas išvengti administracinio teisės pažeidimo protokolo surašymo, norėjo pareigūnus papirkti duodamas dešimt eurų, t. y. 34,52 Lt. kyšį. Kaimyninės šalies gyventoją už pareigūnų papirkimą prašoma nubausti 780 litų bauda.

Visi papirkimu kaltinami asmenys buvo perspėti dėl jiems už papirkimą gresiančios baudžiamosios atsakomybės, prisipažino padarę nusikalstamas veikas valstybės tarnybai ir neprieštaravo prokuroro sprendimui, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu ir sutiko su jiems numatytos baudos dydžiu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius