-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bebrų gatvės brakonieriaus namuose rastos keturios šaldytos bebrų uodegos ir nelegaliai laikomų ginklų arsenalas

Patikrinę Alytaus rajono gyventojo namus, policininkai aptiko šaunamųjų ginklų, brakonieriavimui skirtą įrangą, lanką su strėlėmis. Patikrinimo metu taip pat aptiktos keturios šaldytos bebrų uodegos. Toje pačioje gatvėje esančiame giminaičių name rastas dar vienas ginklas ir keli negyvi gyvūnai.
Policijos radiniai
Policijos radiniai / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikdami gegužės 8 dieną pradėto ikiteisminio tyrimo dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis veiksmus, antradienį tikrino gyvenamąjį namą, esantį Alytaus rajone.

Darydami kratą pas Alytaus rajono gyventoją E.M., kriminalinės policijos pareigūnai aptiko daugiau nė tikėjosi. Juos nustebino ne tik nelegaliai laikomų ginklų arsenalo gausa, bet ir sudėtingos bei profesionalios jų konstrukcijos, įvairūs brakonieriavimui skirti įrankiai.

Per pirmąją kratą, vykusią vyriškio gyvenamosiose patalpose, esančiose Bebrų gatvėje, rastas už lentų paslėptas ypač geros konstrukcijos šaunamasis ginklas su profesionaliu dieninio matymo optiniu taikikliu ir garso slopintuvu bei naktinio matymo optikos įranga. Minėti radiniai buvo naudojami Rusijos armijoje. Taip pat aptikta daug brakonieriavimui skirtos įrangos (žeberklas, keturi statomi tinklai, keturios ežerinės ir keturios upinės žuvų gaudyklės (venteriai), 12 spąstų, skirtų žvėris sulaikyti už galūnių), per 30 šaudmenų, tinkamų šaudyti iš automatinio šautuvo, ir lankas su dviejų tipų strėlėmis. Visos strėlės – keliančios pavojų gyvybei, tačiau penkios iš jų ypač stipraus žalojamojo poveikio. Radus išslapstytus ginklus ir kitus daiktus, dar aptiktos keturios šaldytos bebrų uodegos.

Alytaus apskrities VPK praneša, kad tęsiant tyrimą, kratos veiksmai persikėlė į šalia esantį giminaičių namą, toje pačioje gatvėje. Per antrąją kratą rastas dar vienas paslėptas šaunamasis ginklas su optiniu taikikliu ir garso slopintuvu bei 125 šaudmenys. Neliko teisėsaugininkų nepastebėti ir trys išdoroti kiškiai bei viena išdorota stirna.

Alytaus teisėsaugininkams aktyviai talkino Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojai. Pastarieji ne tik skirs administracinę nuobaudą už nelegaliai laikytus medžioklei ir žvejybai skirtus įrankius, bet ir pateiks ieškinį dėl gamtai padarytos daugiau nei 13 tūkst. litų žalos.

Dviem paroms sulaikytam įtariamajam E.M. gresia ir baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis. Jis gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius