-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bejėgiškos būklės savo šeimos narį nužudęs Rolandas Čižikas kalės tik 9 metus

Vilniaus rajono gyventojas nuteistas 9 metams už sugyventinės nužudymą. Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį Vilniaus rajono gyventoją Rolandą Čižiką pripažino kaltu dėl sugyventinės nužudymo ir skyrė jam devynerius metus laisvės atėmimo.
Artūras Rynkevičius
Asociatyvinė iliustracija: teisiamasis / Rūtos Strakšaitės nuotr.

33 metų vyras pripažintas dėl bejėgiškos būklės savo šeimos nario nužudymo.

„Teismas mano, kad turi būti skiriama bausmė mažesnė nei sankcijos vidurkis, įvertinus visas byloje nustatytas aplinkybes, kurios buvo išnagrinėtos, taip pat atsižvelgta į nukentėjusios asmenybę“, – sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas Artūras Kisielius.

Moteris buvo nužudyta gruodžio 22-osios naktį, o jos kūnas, užkastas Kalviškių kaimo miške, rastas gruodžio 31-ąją. Ekspertai nustatė, kad prieš mirtį aukai buvo suduota ne mažiau kaip 40 smūgių į įvairias kūno vietas.

Vyras nuosprendžio laukė būdamas suimtas, kardomoji priemonė palikta galioti iki nuosprendžio įsiteisėjimo. Apygardos nuosprendis nėra galutinis – per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

L.K. buvo nužudyta praėjusių metų gruodžio 22-osios naktį, o jos kūnas, užkastas Kalviškių kaimo miške, rastas gruodžio 31-ąją. Ekspertai nustatė, kad prieš mirtį moteriai buvo suduota ne mažiau kaip 40 smūgių į įvairias kūno vietas.

Nužudytosios motina teisme pasakojo, kad į jos namus buvo atvykusi dukra su sugyventiniu su vaiku. Dukra ir jos sugyventinis buvo vartoję alkoholio. Grįžtant namo R.Čižikas priekaištavo savo vaiko motinai, kad ji dažnai vartoja alkoholį.

Atvažiavus namo, moteris lipdama iš automobilio neišlaikė maždaug pusės metų vaiko ir jis iškrito. R.Čižikas supyko ir sumušė sugyventinę. Sąmonę praradusią moterį jis nutempė į namus ir paliko vonioje.

Tėvas pamaitino kūdikį ir kartu su juo užmigo. Atsibudęs sugyventinę rado nebegyvą. Lavoną vyras nutempė iki automobilio, įkėlė į bagažinę. Vėliau išvežė į mišką ir ten užkasė. Manoma, kad motina buvo užkasta vaiko akivaizdoje, nes R.Čižikas vaiką į mišką pasiėmė su savimi.

L.K. pasigedusiems artimiesiems R.Čižikas pasakė, kad ji pabėgo. Artimieji pagalbos kreipėsi į policiją ir televizijos laidos žurnalistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius