-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Belgu apsimetusiam pakistaniečiui nepavyko pasprukti nuo pasieniečių

Prieglobsčio prašymą Lietuvoje pateikęs pakistanietis nusprendė nelaukti sprendimo ir, pasirūpinęs svetimu pasu, pamėgino išvykti į šalies. Jo kelionę netoli Lenkijos nutraukė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.
Užsieniečių registracijos centras
Užsieniečių registracijos centras. Asociatyvinė nuotr. / VSAT nuotr.

Trečiadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Savivaldybės Akmenių kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį mikroautobusą „Volkswagen Multivan“.

Mašiną lietuviškais valstybiniais numeriais vairavęs 20 metų Vilniaus gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus.

Nepriekaištingi buvo ir vieno keleivio, 21 metų vilniečio, turėti dokumentai. Tačiau pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į antrojo mikroautobuso keleivio pateiktą Belgijos piliečio pasą.

Įvykio aplinkybes ėmęsi aiškintis Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad belgu apsimesti mėgino 32 metų Pakistano pilietis, praneša VSAT.

Paaiškėjo, kad vyras Lietuvoje buvo pateikęs prieglobsčio prašymą ir laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Tokiems asmens yra suteikta teisė 24 valandoms išeiti iš centro teritorijos, tačiau jie negali išvykti iš šalies tol, kol nėra priimtas sprendimas dėl prieglobsčio suteikimo.

Po apklausos abu vilniečiai, patvirtinę, jog Pakistano pilietis kartu su jais vyko tik kaip pakeleivis, paleisti.

Užsienietis uždarytas į areštinę. Ikiteisminį tyrimą dėl dokumento pagrobimo bei jo panaudojimo pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai taip pat tirs, kaip pakistanietis gavo Belgijos piliečio pasą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius