-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų aviganė Merkada aptiko po sniegu pasislėpusį kontrabandininką

Vilniaus rajone įtartinus pėdsakus aptikę pasieniečiai netrukus rado kontrabandininkų likimo valiai paliktą mašiną ir rūkalų krovinį. Pėdsakais sekusi belgų aviganė Merkada naktį miške aptiko po sniegu pasislėpusį įtariamąjį kontrabanda.
Cigaretės
Cigaretės / VSAT nuotr.

Penktadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos patruliai ties Vilniaus rajono Petruliškių kaimu aptiko įtartinus kelių asmenų pėdsakus. Jie vedė link prie sienos su Baltarusija įrengtos apsauginės tvoros ir nuo jos atgal į Lietuvos gilumą.

Patikrinę aplinkines vietoves pasieniečiai ties Juozapinės kaimu, už dviejų kilometrų nuo valstybės sienos, aptiko

VSAT nuotr./Automobilis
VSAT nuotr./Automobilis

likimo valiai paliktą automobilį „Fiat Brava“. Šioje vietovėje plyti miškas, kuriame dar nedaug sniego. Manoma, kad įtariamieji kontrabandininkai čia atvyko vietinės reikšmės keliu.

VSAT pareigūnai taip pat aptiko nuo automobilio į skirtingas puses vedančius kelių asmenų pėdsakus. Už puskilometrio nuo mašinos pasieniečiai surado 6 juoda plastikine plėvele aptrauktas cigarečių „Fest“ dėžes. 3 tūkst. pakelių buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

VSAT praneša, kad vietovę taip pat apžiūrėjo iškviestas Specialiosios paskirties užkardos kinologas su tarnybiniu belgu aviganiu Merkada. Už puskilometrio nuo likimo valiai palikto automobilio šuo miške aptiko sniege gulėjusį vyrą.

VSAT nuotr./Belgų aviganė Merkada
VSAT nuotr./Belgų aviganė Merkada

Šis po egle slėpėsi užpustytas sniego. Paiešką vykdę pasieniečiai tamsoje turbūt būtų praėję pro šalį, tačiau šuo lojimu ir savo elgesiu parodė suradęs čia pasislėpusį žmogų.

Paaiškėjo, kad po sniegu tūnojo 28 metų Vilniaus rajono gyventojas. Manoma, kad išvydęs artėjančius pasieniečius jis spruko nuo „Fiat Brava“ automobilio ir mėgino slėptis. Pavargęs naktį miške klampoti per pusnis vyras, matyt, nusprendė bandyti likti nepastebėtas sniege.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įvykio vietoje įkliuvusiam Vilniaus rajono gyventojui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo. Vyras buvo sulaikytas valstybės sienos apsaugos zonoje, kurioje asmenys privalo turėti specialius pasieniečių leidimus.

Cigaretės bei automobilis saugomi Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius