Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgų aviganis susekė ir sulaikė tris sienos pažeidėjus gruzinus

Pasieniečių belgų aviganis Merkada susekė ir sulaikė 3 gruzinus, kurie neteisėtai perėjo Lietuvos sieną su Baltarusija. Šiame sienos ruože šiemet sienos pažeidėjų iš Gruzijos sulaikoma net daugiau nei pažeidėjų Lietuvos piliečių.
Sulaikyti pažeidėjai
Sulaikyti pažeidėjai / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai, bendradarbiaudami su kolegomis Baltarusijoje ir keisdamiesi informacija,  netoli Lavoriškių pasienio kontrolės punkto aptiko trijų asmenų pėdsakus. Jie per sieną vedė iš Baltarusijos.

Paieškai iškart sutelktos VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečių ir Specialiosios paskirties būrio (SPB) pareigūnų pajėgos. Pasieniečiai atkirto nuo šios vietovės į Lietuvos gilumą vedančius kelius.

Pažeidėjų paieškos ėmėsi ir Vilniaus rinktinės SPB kinologas Alfredas Stackevičius su savo augintiniu belgų aviganiu Merkada. Užuodęs pažeidėjų pėdsakus ketverių metų keturkojis miškinga vietove jais iškart nuvedė VSAT kinologą.

Įtariama, kad pažeidėjai stengėsi kone bėgte nutolti nuo pačios sienos į Lietuvos gilumą, kad pasieniečiai būtų priversti tikrinti kuo didesnę teritoriją ir taip sugaištų kuo daugiau laiko.

Tačiau Merkados uoslė ir profesionalumas VSAT pareigūnų nenuvylė. Belgų aviganis pėdsakais pažeidėjus sparčiai vijosi daugiau kaip 3 kilometrus, kol pagaliau kinologas A. Stackevičius netoli Vilniaus rajono Mačiuliškių kaimo pastebėjo miško gilumoje einančius tris asmenis.

Belgų aviganis, išmokytas tokiais atvejais elgtis tyliai, pėdsakais veržėsi toliau. A. Stackevičius su Merkada dar paspartino žingsnį ir patyliukais visai priartėjo prie trijulės, kuri neatsigręždama judėjo į Lietuvos gilumą. Du vyrai ir moteris, išgirdę juos prisivijusio kinologo komandą sustoti, atsigręžė ir sustingo iš baimės – šalia ginkluoto VSAT pareigūno jie išvydo garsiai ir nedraugiškai lojantį tarnybinį šunį.

Pažeidėjus pasivijusiai Merkadai buvo duota komanda saugoti ant žemės suguldytus du vyrus ir moterį. Tuo metu kinologas radijo ryšiu į šią vietą iškvietė netoliese apylinkes tikrinusius kolegas. Merkados darbas buvo baigtas, kai atvykęs VSAT pareigūnų pastiprinimas  pažeidėjus išsivežė apklausai.

Paaiškėjo, kad belgų aviganis susekė tris Gruzijos piliečius, du vyrus ir moterį, įtariamus neteisėtu Lietuvos sienos perėjimu. Užsieniečiai, kurių nė vienas neturi 40-ies metų, turėjo savo šalies pasus, mobiliojo ryšio telefonus.

Įtariamuosius sienos pažeidėjus pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 366 Lietuvos sienos pažeidėjus. Daugiausiai tarp jų yra Lietuvos (126) ir Gruzijos (118) piliečių.

Tarp pasienyje su Baltarusija sulaikytų tokių pažeidėjų gruzinai netgi lenkia lietuvius – 101 Gruzijos pilietis ir 72 Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius