-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendradarbį nudūręs ukrainietis išgirdo nuosprendį: ilgi metai kalėjimo ir finansinė našta

Klaipėdos apygardos teismas kaltu pripažino 41 metų Lietuvoje dirbusį Ukrainos pilietį ir skyrė jam 11 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, šių metų gegužės 14 dienos ankstyvą rytą mirtinai subadė toje pačioje įmonėje dirbusį kitą ukrainietį.
Klaipėdos apygardos teismas
Klaipėdos apygardos teismas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę, tačiau teigė, jog bendradarbį nužudė gindamasis nuo jo, nes bijojo galimo keršto. Nurodė, kad po pirmojo smūgio nustojo save kontroliuoti ir neprisiminė, kad būtų išsitraukęs peilį. Teismas atmetė kaltinamojo versiją, kad jis gynėsi nuo bendradarbio, nes kaltinamojo veiksmai iki paskutiniojo konflikto buvo sąlygoti pykčio ir įvertinti kaip siekis atkeršyti. Tokia išvada padaryta įvertinus tiek paties kaltinamojo, tiek liudytojų parodymus ir padarytų sužalojimų pobūdį.

Pasak teismo, kaltinamasis nenurodė jokių konkrečių nukentėjusiojo įvykio metu išsakytų itin įžeidžiančių frazių, kurios būtų galėjusios sukelti kaltinamajam afekto būseną, o susiklosčiusi situacija kaltinamajam nebuvo visiškai netikėta.

„Kaltinamasis, nors ir neblaivus, tačiau suvokdamas savo veiksmų esmę ir prasmę, turėdamas pakankamai gyvenimiškos patirties, darydamas šį nusikaltimą, suvokė pavojingą nusikalstamos veikos pobūdį, numatė, kad dėl jo veikimo (peiliu suduoti septyni smūgiai į gyvybiškai svarbias kūno dalis) nukentėjusysis gali mirti, ir nors šių padarinių nenorėjo, tačiau sąmoningai leido jiems atsirasti, t. y. nusikalstamą veiką padarė veikdamas netiesiogine tyčia“, – pažymima teismo nuosprendyje.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino kaltinamojo prisipažinimą ir gailėjimąsi, o sunkinančia aplinkybe pripažintas kaltinamojo neblaivumas nusikaltimo metu.

Teismas patenkino nužudytojo sutuoktinės ir motinos civilinius ieškinius ir priteisė nužudytojo sutuoktinei 3 300 Eur turtinės žalos ir 30 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, nužudytojo motinai priteisė 10 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą.

Šį nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius