-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrininkių grupė įtariama už darbdavio šimtus tūkstančių litų užsakydavusi prekes asmeninėms reikmėms

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė perdavė nagrinėti apygardos teismui didelės apimties (31 tomo) su dokumentų klastojimu susijusią nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – beveik 200 tūkst. litų vertės patikėto turto pasisavinimu – kaltinamos penkios panevėžietės: trys buhalterės, parduotuvės vedėja ir vadybininkė.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, penkios panevėžietės, veikusios kaip bendrininkių grupė, įtariamos prieš kelerius metus pasisavinusios didelės vertės Panevėžio statybos tresto turtą.

Įtariama, kad trys buhalterės J.G., E.G. ir I.M., parduotuvės vedėja B.B. ir vadybininkė J.O. buvo sugalvojusios nusikalstamų veikų – apgaulingo apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo planą, kuriame kiekvienai jų pagal tuo metu užimamas pareigas buvo paskirstyti vaidmenys.

Statybos tresto vieno filialo buvusi vedėja ir vadybininkė iš įvairių firmų užsakydavo vienas prekes, neretai nesusijusias su gamybine veikla ir jai nebūtinas, tačiau dokumentuose fiksuodavo visai kitas.

Suklastoti prekių važtaraščiai patekdavo į kitą trestui pavaldų filialą, kuriame dirbusios bendrininkės pasisavintas prekes nurašydavo kaip sunaudotas, kartais net įrašius realiai neegzistavusius objektus.

Įtariama, kad kai kurios prekės, užsakytos iš miegamojo ar vonios tekstilės, avalynės ar kitų buičiai skirtų produktų asortimentą siūlančių firmų, taip pat ir statybinės medžiagos galėjo būti pasidalytos dokumentus klastojusių bendrininkių.

„Šioje byloje surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad finansinį išsilavinimą arba su finansų sistema susijusias profesijas turinčios kaltinamosios, veikdamos kaip bendrininkės, savanaudiškais tikslais siekė pasinaudoti joms patikėtu svetimu geru – už Panevėžio statybos trestui priklausančias lėšas įsigyti asmeniškai sau reikalingų prekių, t.y. nusikalstamu būdu pasisavinti didelės vertės svetimą turtą.

Už padarytas nusikalstamas veikas, kurių požymiai atitinka nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų suklastojimo ir patikėto didelės vertės turto pasisavinimo, numatytos ir griežtos laisvės atėmimo bausmės“, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė A.Gališanskytė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Įstatymas tam, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius