-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendromis Lietuvos ir užsienio teisėsaugininkų pastangomis išaiškintos stambios narkotikų kontrabandos bylos

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai baigė tirti ir Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandos (Baudžiamojo kodekso 199 str. 2 d.), jų pagrobimo dalyvaujant organizuotoje grupėje (BK 263 str. 3 d.), neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinių medžiagų kiekiu (BK 260 str. 3 d.).
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas Kauno gyventojas L.B. ir Nyderlandų Karalystės pilietis P.W.C.

Pasak prokurorų, kaltinamieji buvo sulaikyti Ispanijos Karalystės bei Nyderlandų Karalystės teritorijose pagal Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros išduotus Europos arešto orderius ir perduoti Lietuvos teisėsaugininkams.

L. B. kaltinamas tuo, kad Lietuvoje ir kitų Europos valstybinių teritorijoje, veikdamas organizuotoje grupėje, pagrobė bei apgaule užvaldė virš 50 tūkst. tablečių „Extazy“, kurių sudėtyje buvo labai didelis psichotropinės medžiagos kiekis, jomis neteisėtai disponavo ir kontrabandos būdu gabeno per Europos valstybių teritorijas. Nyderlandų pilietis P.W.C. kaltinamas tuo, kad organizavo neteisėtą disponavimą 30 tūkst. tablečių „Extazy“ ir jų kontrabandą per Europos valstybių teritorijas.

Šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje, kaip įtariama, minėtųjų asmenų bendrininkai kaltinami tų pačių nusikaltimų padarymu.

Ikiteisminį tyrimą prokurorai atliko kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Operatyvinės veiklos valdybos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių rinktinių ir kitų šios tarnybos padalinių pareigūnais, bendradarbiaudami su Nyderlandų teisėsaugos institucijų, Eurojusto, Europolo, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų valdybos bei kitų teisėsaugos institucijų pareigūnais.

Šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama kita baudžiamoji byla, kurioje, kaip įtariama, minėtųjų asmenų bendrininkai kaltinami tų pačių nusikaltimų padarymu. Teisme nagrinėjamoje byloje taip pat ištirtos bei Vilniaus apygardos prokuratūroje toliau tiriamos nusikalstamoms veikos dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, jų kontrabandos, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, akcizais apmokestinamomis prekėmis, pirmos kategorijos narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakais (prekursoriais), dokumentų klastojimo (BK 260 str. 3 d., 199 str. 2 d., 253 str. 1 d., 199² str. 1 d., 266 str. 1 d., 300 str. 1 d.).

Ikiteisminio tyrimo metu Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, bendradarbiaudami su jau minėtų institucijų pareigūnais, sulaikė daugiau kaip dešimt asmenų.

Tiriant bylą, Švedijos Karalystėje buvo sulaikyti Lietuvos Respublikos piliečiai S. A. ir K.Š. Jie automobilyje įrengtoje slėptuvėje gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – per 4 kg kanapių dervos. Kontrabandininkai buvo nuteisti ir bausmę atliko Švedijoje.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Operatyvinės veiklos valdybos Vilniaus rinktinės pareigūnai įvairiose Lietuvos vietovėse – Kaune, Kauno, Kaišiadorių, Lazdijų rajonuose, Jonavoje – atliko kratas, kurių metu paimta apie 13 kg medžiagos su labai dideliu kiekiu psichotropinės medžiagos – metamfetamino, didelis kiekis kanapių dervos, apie 75 tūkst. tablečių „Extazy“ su labai dideliu kiekiu psichotropinės medžiagos, kanapių ir jų dalių, didelis kiekis, per 50 dėžių, nelegaliai laikomų cigarečių „Regal“ su latviškomis banderolėmis, pistoletai „TT“, „Smith&Wesson“, šratinis pistoletas, šovinių šiems šaunamiesiems ginklams, pirmos kategorijos narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtako (prekursoriaus) – apie 850 litrų safrolo, naudojamo psichotropinėms medžiagoms gaminti.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia daryti prielaidą, kad Kauno ir Jonavos miestų ir rajonų gyventojai, veikdami organizuotoje grupėje su Nyderlandų Karalystės gyventojais ir kitų užsienio šalių piliečiais, ilgą laikotarpį Lietuvoje, Nyderlanduose ir kitose užsienio šalyse įsigydavo labai didelius kiekius psichotropinių, narkotinių medžiagų – metamfetamino, kanapių dervos, „Extazy“ tablečių. Dalį jų, panaudodami automobilius su įrengtomis slėptuvėmis, kontrabandos būdu gabendavo ir į Lietuvą, ir iš Lietuvos, realizuodavo mūsų šalyje ir Skandinavijos valstybėse. Nusikalstamoms veikoms įgyvendinti įgijo ir laikė šaunamuosius ginklus bei šaudmenis.

Kitų įtariamųjų asmenų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas toliau tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius