Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendros VMI ir MKT operacijos metu aptikti keturi dyzelino ir kontrabandinių rūkalų sandėliai (nuotraukos)

Po ilgą laiką trukusio tyrimo Muitinės kriminalinės tarnybos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę trijuose šalies miestuose krėtė vietas, įtariamas nelegalia prekyba dyzeliniu kuru.
Kontrabandinis dyzelinas
Kontrabandinis dyzelinas / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, spalio 12-14 dienomis Marijampolėje, Alytuje ir Kaune aptikti trys, kaip įtariama, nelegalaus dyzelinio kuro ir vienas cigarečių kontrabandos sandėlis. Sulaikyta apie 17 tonų dyzelinio kuro ir apie 105 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių.

Spalio 12-ąją Marijampolėje rasta 14 tonų dyzelinio kuro, o spalio 15 d. Kaune ir Alytuje pareigūnai aptiko dar tris, įtariama, nelegalius dyzelinio kuro ir kontrabandinių cigarečių sandėlius.

Turėdami informacijos, kad vienos Marijampolės įmonės (užsiimančios krovinių ir automobilių pervežimais) garaže gali būti sandėliuojamas nelegalus dyzelinis kuras, MKT ir Marijampolės VMI pareigūnai praėjusį antradienį patikrino minėtos įmonės, esančios Sporto gatvėje, patalpas.

Ten, dešimtyje plastikinių talpų pareigūnai aptiko daugiau nei 14 tonų dyzelino. Įtarus, kad kuras laikomas neteisėtai, o bent dalis jo gali būti kontrabandinės kilmės (rusiškas), buvo paimti dyzelino mėginiai ekspertizei, o talpyklos užplombuotos.

Šiuo metu tyrimą dėl šio įvykio atlieka Marijampolės AVMI, pasitvirtinus įtarimams, kad dyzelinas kontrabandinis, MKT Kauno skyriuje gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tęsiant operaciją, MKT ir VMI pareigūnai praėjusį penktadienį tikrino patalpas Kaune ir Alytuje.

Apie 15 val. vieną dyzelino sandėliuką pareigūnai aptiko Kauno Aukštutinių Kaniūkų rajone. Ten, kauniečiui K.P. priklausančiuose ūkiniuose pastatuose rastos dvi tonos dyzelinio kuro. Pareigūnai paėmė kuro mėginius ir užplombavo talpyklas, tolesnį šio įvykio tyrimą atlieką Kauno AVMI.

Tą pačią dieną bendromis muitinės kriminalistų ir mokesčių inspekcijos pareigūnų pajėgomis buvo patikrinti keli įtartini pastatai ir Alytuje.

Apie 11 val. muitinės kriminalistai patikrino Ramybės g. esantį gyvenamąjį namą, kuris, kaip netrukus paaiškėjo, buvo kontrabandinių cigarečių prekybos ir sandėliavimo tašku.

Įvairiausių rūšių rūkalai buvo užversti ne tik namo kambariai, bet ir ūkinės patalpos, cigarečių rasta ir šalia namo stovėjusio automobilio Audi A6 bagažinėje.

Iš viso pareigūnai čia aptiko apie 13 tūkst. 920 tūkst. pakelių, dešimties rūšių kontrabandinių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis.

Nelegalių rūkalų pasirinkimas buvo išties nemenkas – be įprastų „Fest“ ar „Premier“ rūšių cigarečių rasta ir obuolių, braškių skonio moteriškų rūkalų „Glamour Lilac supersim“, „Glamour Azure superslim“ ir pan. Bendra tądien sulaikytų cigarečių vertė – daugiau nei 105 tūkst. litų.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas LR BK 199-2 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Namo savininkei, alytiškei A. J. skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

MKT pareigūnams atliekant kratą A.J. namuose, tuo pat metu mokesčių inspekcijos pareigūnai tikrino ir gretimai stovėjusį namą, priklausantį A.J. sutuoktiniui D.J. (beje, tiek A.J., tiek D.J. oficialiais duomenimis yra bedarbiai).

Paaiškėjo, kad šiame name taip pat galėjo būti užsiimama nelegalia veikla – mokesčių inspekcijos pareigūnai garaže aptiko talpyklas su maždaug tona dyzelinio kuro.

Ten pat rasta ir įranga jo išpilstymui – taigi, įtariama, kad čia galėjo veikti savotiška „nelegali degalinė“.

Kaip ir ankstesniais atvejais buvo paimti kuro mėginiai, o talpyklos užplombuotos. Atlikus ekspertizę paaiškės ar D.J. laikytas kuras nėra kontrabandinis. Tyrimą dėl šio įvykio atlieka Alytaus AVMI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius