-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Berneen sumušimu kaltinamą savanorę prokuroras siūlo 2 mėnesiams sodinti į kalėjimą (atnaujinta 10.48 val.)

Antradienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas baigė nagrinėti atlikėjos bei TV laidos vedėjos Berneen Candice Naidoo-Čereškos užpuolimu kaltinamos krašto apsaugos savanorės Violetos Iljinych bylą.

Šios dienos posėdis prasidėjo tuo, kad teismas informavo atmetęs V.Iljinych gynėjo prašymą kreiptis šioje byloje į Konstitucinį Teismą.Esu nekalta dėl man pareikštų kaltinimų ir esu aplinkybių auka, – trumputę baigiamąją kalbą teisme pasakė kaltinamoji Violeta.

Teisme taip pat aptarta, ar galima tęsti bylos nagrinėjimą be Berneen, kuri ir vėl neatvyko, tačiau į teismą atsiuntė savąjį advokatą. Bylą nutarta tęsti.

Prokuroras: kaltė įrodyta!

Kaltinimą palaikantis prokuroras Vladimiras Sergejevas šiandien rėždamas baigiamąja kalbą pasiūlė V.Iljinych skirti 60 parų areštą.

Anot prokuroro, nukentėjusioji davė nuoseklius parodymus, o įvykį vertina kaip rasinį išpuolį. Tuo tarpu V.Iljinych kaltė, anot prokuratūros atstovo, visiškai įrodyta gausia bylos medžiaga. „Teismo metu modernizavo savo parodymus“, – įsitikinęs prokuroras.

V.Sergejevo žodžiais tariant, kaltinamosios V.Iljinych parodymai šioje byloje – nenuoseklūs. „Kaltinamoji bando sumenkinti savo vaidmenį ir tokiu būdu išvengti gresiančios atsakomybės“, – sakė prokuroras.

Kaltintojas V.Sergejevas teismą tikino, kad V.Iljinych poelgis atspindi jos gyvenimo būdą ir vertybinę orientaciją. Mat savanorės kompiuteryje rasta bylų su rasiniais angliškais šūkiais „White power“, svastikos atvaizdais ir netgi pornografinio pobūdžio filmukas rusišku pavadinimu „Devočki fiurera“.

Advokatas: tai aukščiausio lygio sąmokslas!

V.Iljinych ginantis advokatas Nerijus Ulčinas piktinosi, kad baigiamojoje kalboje prokuroras leido sau šią bylą vertinti ir iš moralinės, ir iš politinės pusių.

Gynėjas tikino, kad apie rasizmo kurstymą šioje byloje negali būti jokios kalbos.

„Byla turėtų būti nutraukta, mano klientė – išteisinta!“ – pareiškė V.Iljinych advokatas ir siūlė verčiau bausti abi merginas administracine tvarka už nedidelį chuliganizmą.

Berneen – už tai, kad prie Šv.Onos bažnyčios gėrė alų ir įžeidinėjo žmones, Violetą – už tai, kad įsivėlė į konfliktą su nepažįstamąja.

Emocinga N.Ulčino baigiamoji kalba truko net 37 minutes, teisėja ne sykį bandė grąžinti advokatą arčiau bylos esmės.

N.Ulčino kalbos ašis – kad jo klientė V.Iljinych nekaltai ir nepelnytai tapo aukščiausių šalies politikų, teisėsaugininkų bei žiniasklaidos atstovų sąmokslo auka. Kalbėdamas apie šį sąmokslą, N.Ulčinas be užuolankų minėjo prezidento Valdo Adamkaus, buvusio premjero Gedimino Kirkilo pavardes.

Anot N.Ulčino, teisėja dabar vienintelė gali padaryti galą šiam sąmokslui, o už savo sprendimą atsakys prieš Dievą. N.Ulčinas vadino V.Iljinych politine kaline.

Pačios V.Iljinych baigiamoji kalba buvo trumpa: „Esu nekalta dėl man pareikštų kaltinimų ir esu aplinkybių auka. O visa kita pasakė mano advokatas.“

Teismas nuosprendį šioje byloje žada paskelbti gegužės 27 dieną 16 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius