Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besivaikydamas 80 centų pelno užsidirbo beveik 6000 eurų baudą

Kontrabandinių rūkalų prekeivis, besivaikydamas 80 centų pelno sulaukė negailestingo teismo sprendimo – už parduotą nelegalių cigarečių pakelį nepilnametėms jam teks sumokėti 5 792 eurų baudą. Tokių cigarečių vertė su mokesčiais ir akcizais sudaro 2,5 euro, o prekeivis cigaretes pardavė už 1,7 euro.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kontrabanda

Vyras pro savo namų langą už 1,7 euro dviem nepilnametėms pardavė

pakelį cigarečių „NL“. Šios kartu su cigaretėmis buvo pričiuptos policijos pareigūnų. Policininkai atlikę kratą įtariamojo namuose, aptiko ir daugiau cigarečių bei sulaikė prekeivį.

Vyrui, kuris turi galiojančią nuobaudą už prekybą nelegaliais rūkalais, Telšių rajono apylinkės teismas skyrė net 5 792 eurų baudą. Bauda skirta atsižvelgiant į tai, kad jis jau baustas už tokį pat nusikaltimą ir ši nuobauda nėra išnykusi, taip pat, kad rūkalai parduoti nepilnametėms, kas įstatymuose griežtai draudžiama.

Išvydęs kokią baudą teks sumokėti, prekeivis sukruto. Jis apeliacine tvarka kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą. Pričiuptas prekeivis neigė pardavęs cigaretes. Jis teigia jam priklausančiame name negyvena, o kuris laikas glaudžiasi broliui priklausančiame bute. Įvykio metu jis į jam priklausantį namą buvo užsukęs tik trumpam pasiimti namo palėpėje laikomų dokumentų. Pasak jo, name jau daugiau nei 20 metų su pertraukomis gyvena nuomininkas.

Vyras nurodė, kad jis nerūko ir įvykio metu su savimi jokių cigarečių neturėjo. Kratos metu jam priklausančio namo virtuvėje cigaretės buvo rastos greta asmeninių nuomininko daiktų, dėl ko nuomininkas buvo nubaustas policijos administracine tvarka. Pasak jo, policininkams apieškant butą, nuomininkas buvo pasislėpęs namo rūsyje ir policininkai jo nesugebėjo rasti. Esą šios cigaretės buvo tokios pat rūšies, kaip ir parduotos nepilnametei. Nuomininkas teisme pripažino, kad cigarečių pakelį nepilnametei pardavė jis. Tą patvirtino ir dvi nepilnametės, kurios įsigijo nelegalių rūkalų. Nuteistas vyras nurodė, kad nepilnamečių net nepažįsta, jas teismo posėdyje matė pirmą kartą, jo su jomis nesieja jokie ryšiai.

Apygardos teismas atmetė vyro argumentus – pasak teismo, nėra pagrindo netikėti pareigūnų liudijimais ir surinktais įkalčiais, tad vyrui už nepilnametėms parduotą cigarečių pakelį teks sumokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius