Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beteisė Šiaulių rajono gyventoja savo automobilį įvairavo tiesiai į tvenkinį

Lapkričio 19-ąją apie 17 val. pro Šiaulių rajone, Dargaičių kaime, esantį tvenkinį važiavę žmonės pamatė sunerimti privertusį vaizdelį – vandenyje iki pusės buvo paniręs automobilis „Renault Laguna“.

Žmonių automobilio viduje nesimatė. Iškviesti ugniagesiai pirmiausia puolė tikrinti, ar nėra nuskendusių. Prožektoriais apšviestame tvenkinyje nardę narai skenduolių nerado. Praėjus valandai po įvykio, policijos pareigūnus pasiekė informacija, kad automobilį vairavęs žmogus gyvas ir nesužalotas, tik labai sušalęs.

Tiksliau – sušalusi. 37 metų Kantminų kaimo gyventoja nusprendė pati paskambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu ir pranešti apie nevykusį savo manevrą, po kurio jos vairuojamas automobilis kartu su ja pačia atsidūrė tvenkinyje.

Lietuvos policijos nuotr./Stop kadras
Lietuvos policijos nuotr./Stop kadras

Išsikapanojusi iš automobilio moteris parpėdino į namus, tačiau, matyt, supratusi, kad be ugniagesių gelbėtojų automobilio iš vandens telkinio jai niekas neištrauks, pasiryžo paskambinti Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu – 112.

Moteris buvo blaivi. Pareigūnams ji tvirtino mananti, kad važiuoti puikiai moka, nors teisės vairuoti ir nėra įgijusi. Anot jos, kelionė iki Gruzdžių netolima, tad ji ir nepabijojo sėsti prie automobilio vairo.

Lapkričio 19-tosios vakare Šiaulių rajono keliai jau buvo padengti sniegu, o moteris neatsižvelgė į kelio dangos būklę, nesugebėjo pasirinkti saugaus važiavimo greičio ir, sankryžoje sukdama į dešinę, nesuvaldė automobilio, kuris, nuvažiuodamas nuo kelio, kliudė šalikelėje stovintį betoninį kelio atitvarą ir paniro į Dargaičių tvenkinį.

Dėl to moteriai buvo pradėta administracinė byla, kuri pasipildė dar keliais eismo taisyklių pažeidimais, paaiškėjus, kad neseniai įsigyta moters vairuota transporto priemonė neįregistruota jos vardu, neapdrausta transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu ir yra be privalomosios techninės apžiūros.

Kyla klausimas, kam žmogui automobilis, jei jis nėra įgijęs teisės vairuoti? Galima tik spėti, kad moteris rengėsi juo naudotis, tikėdamasi, kad kaimiškoje vietovėje policijos pareigūnų nesutiks.

Tačiau ji turėjo progos įsitikinti, kad policininkai eismo kontrolę vykdo net atokiausiuose rajonų užkampiuose, nes praėjusių metų vasarą ji pareigūnams įkliuvo, kai neturėdama teisės vairuoti, sėdo prie mopedo vairo. Mopedas irgi buvo neįregistruotas ir be techninės apžiūros.

Už tai skirta bauda moteriai nepadėjo susivokti, kad vairuoti transporto priemonę, kai tam nėra įgyta teisė, yra pavojinga jai pačiai ir aplinkiniams. Tad dabar gyvenimas jai pateikė nemokamą, tačiau labai įtaigią pamoką: jei policijos pareigūnai tokio nesusipratėlio vairuotojo kelyje nesustabdo, jį labai dažnai sustabdo pakelės medžiai, stulpai, tvoros, grioviai ir net tvenkiniai. Bet tokios pamokos yra labai rizikingos ir dažnai su tragiškomis pasekmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius