Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 3 mln. eurų vertės kontrabandą nuo Šalčininkų muitininkų slėpė folija

Nežiūrint kasdien besikeičiančios situacijos ir sudėtingų darbo sąlygų, Lietuvos muitinės pareigūnai užtikrina valstybės ekonominių interesų apsaugą. Šalčininkuose pirmadienį sulaikyta apie 800 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“ kontrabanda, kurią, užmaskavus folijos ritiniais, mėgino įvežti Lenkijos pilietis.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Pirmadienį, apie 4 val. ryto į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Daf“ atvažiavęs Lenkijos pilietis M.B. pareigūnams deklaravo iš Baltarusijos į Lenkiją, tranzitu per Lietuvą ketinantis gabenti poliesterio – folijos krovinį.

Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti automašiną rentgeno kontrolės sistema, tad netrukus pastebėta, jog folijos ritiniai tėra priedanga cigarečių kontrabandai.

Detalaus patikrinimo metu nustatyta, jog už keturių didžiulių aliuminio folijos ritinių, buvusių puspriekabės gale, sukrauta maždaug 1600 dėžių rūkalų.

Negana to, stengiantis bet kokia kaina pervežti kuo daugiau cigarečių, net ir patys ritiniai tebuvo imitacija: folija teapvyniotas jų paviršius, o viduje taip pat prigrūsta baltarusiškų cigarečių „Minsk“ pakelių. Iš viso „Daf“ puspriekabėje muitinės pareigūnai rado apie 800 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2 mln. 704 tūkst. eurų.

Tai vienas didžiausių cigarečių kontrabandos sulaikymų šiemet Lietuvos muitinėje.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem dienoms, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

Kontrabandos tendencijos, nepaisant sudėtingos situacijos šalyje ir aplinkinėse valstybėse, nesikeičia – krovininiais vilkikais į Lietuvą mėginama per vieną kartą įvežti itin didelius (1000 ir daugiau dėžių) cigarečių kontrabandos kiekius.

Tebefiksuojami ir itin išaugę nelegalių rūkalų srautai iš Baltarusijos: per tris šių metų mėnesius MKT pareigūnai jau sulaikė 5, 36 mln. pakelių cigarečių kontrabandos.

Tai beveik du trečdaliai viso 2019 m. sulaikytų cigarečių (8, 25 mln. pakelių) kiekio. Ir beveik tiek pat, kiek 2018 m. sulaikyta per visus metus – 6,1 mln. pakelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius