Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 25 /15:32

Beveik akla vairavusi Seimo nario padėjėja Virginija Račienė kaltės nepripažįsta

Šiaulių apygardos teisme pradėta nagrinėti skandalinga byla, kurioje Seimo nario Edvardo Žakario padėjėja Virginija Račienė pačiame rinkimų įkarštyje buvo apkaltinta ketvirtus metus gaunanti neįgalumo išmokas dėl prasto regėjimo. Kartu su V.Račiene teisiamųjų suole sėdi ir dvi medikės, kaltinamos prisidėjus prie šios aklumo aferos.
Virginija Račienė
Virginija Račienė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Teisme pasirodė visos trys kaltinamosios: buvusi socialdemokratė Virginija Račienė ir medikės Elena Mockuvienė bei Danutė Milkintienė. Iš teismo salės buvo išprašyti visi šios bylos liudininkai. Jie galės posėdžiuose dalyvauti po to, kai bus apklausti.

V.Račienė kaltinama tuo, kad bendroje sumoje pasisavino daugiau nei 17 tūkst. eurų išmokų už neįgalumą – prastą regėjimą.

Kai prokuroras perskaitė visus kaltinimus, V.Račienė kalta neprisipažino.

Šeimos gydytoja E.Mockuvienė kaltinama klastojusi dokumentus, pagal kuriuos V.Račienei buvo nustatytas itin silpnas regėjimas. Ji taip pat savo kaltės nepripažino.

Visos kaltinamosios kaltę neigia.

D.Milkintienė taip pat kaltinama prisidėjus prie dokumentų klastojimo, tam, kad V.Račienė gautų slaugą neterminuotam laikui, būtų nustatytas 90 procentų nedarbingumas.

Ji taip pat savo kaltės nepripažino.

Prokuroro teigimu, kaltinamosios žinojo, ką daro, ir veikė apgalvotai, sąmoningai siekdamos savo tikslų.

Kiti posėdžiai bus uždari

Teismas nusprendė į kitą posėdį, kuris vyks kovo 15 dieną, pagal sąrašą kviesti liudytojus, kurių iš viso yra 16. Tarp jų ir Seimo narys Edvardas Žakaris, vicemeras Stasys Tumėnas, socialdemokratas Juozas Pabrėža.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulių apygardos teismas atvertė Seimo nario E.Žakario padėjėjos aklumo bylą
Alvydo Januševičiaus nuotr./Šiaulių apygardos teismas atvertė Seimo nario E.Žakario padėjėjos aklumo bylą

Advokatai nugesino prokuroro norą pratęsti laikiną nuosavybės teisių apribojimą kaltinamosios turtui. Jie motyvavo tuo, kad Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba ir taip yra nutraukusi išmokų mokėjimą.

Teismas nusprendė, kad kiti posėdžiai bus nevieši.

V.Račienės advokatas pasiūlė teismui kitus posėdžius rengti už uždarų durų. Jis motyvavo tuo, kad posėdžiuose yra kalbama apie jo ginamosios asmeninę sveikatos būklę.

Šiam siūlymui paantrino ir kiti advokatai bei visos kaltinamosios. Teismas nusprendė, kad kiti posėdžiai bus nevieši.

Po posėdžio V.Račienė nepratarė nė žodžio. Kalbėjo tik šeimos gydytoja E.Mockuvienė. Ji tvirtino, kad savo kaltės šioje byloje nemato, nes reagavo į savo klientės sveikatos nusiskundimus. Tiesiog išdavė siuntimą pas profesionalius gydytojus.

Beveik akla vairavo automobilį

Priiminsime, kad Šiaulių miesto tarybos narė ir socialdemokrato Seimo nario Edvardo Žakario padėjėja V.Račienė pačiame savivaldos rinkimų įkarštyje buvo apkaltinta nepagrįstai gaunanti neįgalumo išmokas dėl prasto regėjimo.

Nepaisant to, jog turėjo neįgalumą dėl itin prasto regėjimo, V.Račienė vairuodavo automobilį ir vežiodavo juo regėjimo negalią turintį Seimo narį Edvardą Žakarį.

STT ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad V.Račienė kelis metus neteisėtai gaudavo pinigines išmokas dėl neįgalumo.

Už tokį piktnaudžiavimą V.Račienei ir medikėms gresia ne tik bauda, padarytų nuostolių padengimas, bet ir laisvės atėmimas iki 7-erių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius