Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biotechnologijų įmonėje – nelegaliais statybininkais pavirtę įmonės darbuotojai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad operatyviojo patikrinimo metu mokesčių inspektoriai biotechnologijų įmonėje aptiko nelegaliais statybininkais paverstus tos pačios bendrovės darbuotojus. Įmonei nepavyko išvengti 91 tūkst. litų mokėtinų mokesčių.
Vokas
Vokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Operatyvaus patikrinimo metu Vilniaus AVMI inspektoriai nustatė, kad viena sostinėje veikianti biotechnologijų įmonė išmokėjo per 660 tūkst. litų verslo liudijimus įsigijusiems asmenims, kurie turėjo atlikti pastato vidaus ir išorės remonto darbus. Tačiau šiuos darbus atliko bendrovės darbuotojai, kurie neturėjo teisės verstis tokia veikla. Mokesčių inspektoriai nustatė, kad taip įmonė siekė išvengti didesnių mokesčių. Įmonės vadovybė sutiko su Vilniaus AVMI darbuotojų rastais pažeidimais, patikslino pajamų deklaracijas ir į valstybės biudžetą pervedė 91 tūkst. litų nesumokėtų mokesčių.

Vilniaus AVMI primena, kad nuo 2012 m. gegužės 1 d. išduotas gamybos ir paslaugų verslo liudijimas suteikia teisę savo gamybos prekes ir teikiamas paslaugas (išskyrus gyvenamosios paskirties patalpų nuomą) parduoti ir juridiniams asmenims, jeigu iš tokio pardavimo gautos pajamos per mokestinį laikotarpį nėra didesnės kaip 15 500 litų (į šią sumą įskaičiuojamos iš juridinių asmenų gautos visuose verslo liudijimuose nurodytų veiklos rūšių pajamos). 2012 metais į 15 500 litų sumą įskaičiuojamos nuo 2012 m. gegužės 1 dienos iš juridinių asmenų gautos pajamos. Viršijus 15 500 litų sumą, visos (visuose verslo liudijimuose nurodytų veiklos rūšių) iš juridinių asmenų gautos pajamos apmokestinamos kaip pajamos iš įregistruotos individualios veiklos (su pažyma). Be to, vykdant veiklą pagal verslo liudijimą teisę dalyvauti veikloje turi tik vienas iš šių šeimos narių: sutuoktinis, tėvas, motina, vaikas nuo 14 metų, globojamasis, globėjas (rūpintojas).

VMI primena, kad gyventojai apie nelegalaus darbo atvejus, atlyginimus vokeliuose ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius