-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutė Petrikytė vengia bylinėjimosi dėl milijoninės skolos bankui

Žinoma dainininkė ir verslininkė B.Petrikytė su vyru siekia, kad ginčas dėl negrąžinto milijono baigtųsi geranoriška taikos sutartimi.
Birutė Petrikytė
Birutė Petrikytė / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas bandė nagrinėti civilinę bylą, kurioje ieškovas „Medicinos bankas“ reikalauja skolos priteisimo iš atsakovo, to paties pavadinimo užeigą pajūryje valdančios bendrovės „Birutės uostas“.

Atsakovais šioje byloje yra patraukti ir užeigos šeimininkai: žinoma estrados atlikėja 57 metų Birutė Petrikytė ir jos sutuoktinis, „Birutės uosto“ direktorius Igoris Karžickis.

Bankininkų reikalavimas – grąžinti milijoną litų. Tiesa, ir atsakovai šioje byloje yra pateikę priešieškinį dėl vienašališko paskolos sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu.

Nei atsakovai, nei jų atstovė advokatė Laura Daumantaitė antradienį į teismą neatvyko motyvuodami, kad vyksta derybos dėl ginčo pabaigimo taikos sutartimi, kuriai pasiekti paprasčiausiai pritrūko laiko.

Posėdyje dalyvavęs „Medicinos banko“ atstovas Vytautas Sereika patvirtino, jog „tos derybos realiai gali baigtis taikos sutartimi.“ Jo teigimu, jau yra sėkmingai susitarta dėl esminių sąlygų: skolos grąžinimo terminų ir finansinių įsipareigojimų užtikrinimo priemonių. „Šalims tik reikia apsikeisti taikos sutarties tekstais, patvirtinti, kad tinka, sudėti parašus, ir viskas“, – teismui aiškino V.Sereika.

Bylą nagrinėjanti teisėja Rūta Burdulienė davė šalims laiko susitarti iki liepos 1-osios.

Praėjusią žiemą vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose B.Petrikytė Lietuvos socialdemokratų partijos sąraše kandidatavo į Palangos kurorto valdžią. Turto ir pajamų deklaracijoje kandidatė buvo nurodžiusi turinti per 1,6 milijono litų banko paskolą.

Dar praėjusių metų rudenį teismas buvo patenkinęs bankininkų prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir areštavęs B.Petrikytės šeimos turto už milijoną litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius