-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržiečiai juokėsi iš internautų versijos, kad į lažybų punkto vitriną įvažiavo „kokia nors žiopla boba"

Prieš išauštant Vėlinių rytui Biržuose įvykdyto nusikaltimo scenarijus pakartojo didžiuosiuose miestuose naudojamą plėšikų taktiką, rašo nepriklausomas Biržų krašto laikraštis „Šiaurės rytai“.
Iš tvenkinio Biržuose traukiamas pavogtas automobilis „VW Passat“
Iš tvenkinio Biržuose traukiamas pavogtas automobilis „VW Passat“ / Laikraščio „Šiaurės rytai“ nuotr.

Trečiadienį, apie 4 val., Biržuose įsilaužta į Vytauto gatvėje esančio prekybos centro „Iki" pastatą. Organizuotai veikusi nusikaltėlių grupė automobiliu įvažiavo į prekybos centro vitriną, už kurios šiuo metu įsikūrusi Kaune įregistruotas įmonės „Top Sport" lažybų punktas. Preliminariais duomenimis, pagrobtas seifas, kuriame esą galėjo būti apie 5 tūkstančius litų. Nusikaltėliai seifą išsivežė automobiliu.

Spalio pirmosiomis dienomis ir 26 - ąją Kaune du prekybos centruose įrengtų bankomatų plėšimai taip pat buvo įvykdyti automobiliais taranuojant vitrinas, rašoma laikraštyje „Šiaurės rytai“.

Vėliau abu automobiliai buvo sudeginti kartu su juose likusiais įkalčiais. Ar šis deginimo scenarijus nepasikartojo Biržuose, vakar paaiškėjo tik apie 16 valandą.

Patraukė vazonus ir taranavo atbuline eiga

15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje
15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje

Prekybos centras „Iki" Biržuose yra gerai apšviestame miesto centre, kurį stebi dvi vaizdo kameros. Viena iš jų yra ant parduotuvės, kita - ant pašto pastato. Pastaroji priklauso Biržų policijai.

Pirminėmis redakcijos žiniomis, nė viena iš šių kamerų neužfiksavo vaizdo, kuris galėtų padėti aiškinantis nusikaltimą. Vėliau iš įvairių šaltinių gauta informacija, kad prekybos centre esančios vaizdo kameros neva užfiksavo kaukėtus asmenis.

Pranešimą apie įžūlų įsibrovimą policija gavo 4.50 val. Apie tai pranešė aplinką šlavusi valytoja, kuri iš išgąsčio net pamiršo policijos telefono numerį. Moteris į toje pačioje gatvėje esantį policijos komisariatą bėgo bėgte.

Kaip teigia kai kurie šaltiniai, buvo mačiusiųjų, kaip ankstų rytą prekybos centro kieme apie vitriną lakstė virvėmis nešini vyrai.

Vėliau įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai, apsaugos firmos „Norgauda" darbuotojai ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrai. Pastarieji metalo pjaustymo įranga tvarkė pavojingai kybančias metalo konstrukcijas ir vos besilaikančias milžiniškas stiklo šukes.

Išgirdusieji apie interneto portaluose pateikiamas komentatorių versijas, kad į vitriną kažkas galėjo įvažiuoti netyčia, pavyzdžiui, „kokia nors žiopla boba", įsilaužimo vietoje buvę žmonės tik juokėsi. Nusikaltimą planavę plėšikai pirmiausiai pasirūpino patraukti kelią į vitriną užstojančius masyvius betoninius vazonus.

Stiklais nuklotas kelias - iki J.Janonio ir Žemaitės gatvių sankryžos

Įvykio vietoje buvo rasti tamsiai raudonos spalvos automobilio dažų likučiai. Kaip manoma, seifą su pinigais pagrobę nusikaltėliai stiklus barstančiu automobiliu spruko J. Janonio gatve. Ankstų rytą joje buvo matyti paliktas stiklinis „šleifas".

Biržiečiai karčiai juokavo, kad šis nusikaltėlių pėdsakas baigėsi prie prokuroro ir žinomo verslininko sodybų.

Nusikaltimą įvykdė pavogę mašiną?

15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje
15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje

Trečiadienio rytą, dar prieš 8 valandą, prie prekybos centro buvęs žmogus pasakojo, kad pavogtas jo automobilis.

Vilniaus gatvėje, netoli minėto prekybos centro, gyvenantis V.V. pasakojo, kad kieme stovėjusio automobilio „VW Passat" jis pasigedo rytą. Susiruošęs į darbą elektros tiekimo įmonėje vyras apstulbo, neradęs savo transporto priemonės. Jis negalėjo patikėti, kad 1991 metų laidos automobilis galėjo sudominti vagis.

Pasirodo, dingusi mašina buvo tamsiai raudonos spalvos. Ar panašūs dažai rasti įsilaužimo į vitriną vietoje, nustatys tyrimas.

V.V. pareiškimą dėl pavogto automobilio policijai parašė apie 7. 20 val. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jeigu, kaip jau įprasta, ją sudegins, aš mašinos nebeturėsiu", - apgailestavo pagyvenęs žmogus.

Taikytasi į juvelyrinius dirbinius

Paskutinė versija, kad nusikaltėliai vitriną „taranavo" ne dėl galimai lažybų punkte esančio seifo. Manoma, kad pirmiausiai taikytasi patekti į juvelyriniais dirbiniais prekiaujančią parduotuvę, įsikūrusią vienoje patalpoje su mobiliojo ryšio operatoriaus „Bitė" salonu.

Kad tokių ketinimų tikrai būta, rodo prekybos centro koridoriaus lubose žiojėjanti skylė. Per ją, ko gero, bandyta patekti į patalpą, kurioje prekiaujama brangiųjų metalų dirbiniais.

Trečiadienio rytą matėsi, kad juvelyrinių dirbinių parduotuvės lubų plokštės taip pat išjudintos. Nepatikrintais duomenimis, plėšikai per lubas neva buvo patekę į parduotuvę, tačiau čia nieko nepešė - nakčiai dirbiniai ir brangūs mobilieji telefonai padedami į seifus.

Kokiu būdu asmenys, ketinę pavogti juvelyrinius dirbinius, pateko į prekybos centrą, kol kas tiksliai nežinoma. Realiausia versija, kad įsibrauta per stogą.

Manoma, kad tik vėliau, kai juvelyrinių dirbinių susišluoti nepavyko, plėšikų bendrai įvažiavo į „Top Sport" vitriną ir pateko į lažybų punktą. Iš čia jie esą išvažiavo su parduotuvės viduje buvusiais nusikaltėliais, išsigabendami ir seifą.

Nei prekybos centro, nei „Bitės" salono darbuotojai įvykio nekomentavo, jokių versijų nepateikė.

Ne sudegino, o nuskandino

15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje
15min.lt skaitytojo Povilo nuotr./Įvykio vietoje

Apie 15 valandą interneto erdvėje pasirodė žinia apie A.Dauguviečio parko tvenkinyje nuskandintą automobilį.

Į informaciją reagavę policijos pareigūnai minėtame tvenkinyje aptiko tamsiai raudonos spalvos automobilį. Jis buvo nuskendęs apie 10 - 15 metrų nuo kranto. Matėsi, kad automobilis į vandenį įstumtas nuo tvenkinius skiriančios perkasos.

Įvykio vietoje dirbo nusikaltimo tyrėjai ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Pirminiais duomenimis, žalos gamtai nepadaryta.

Į pagalbą dar sykį pasitelkti Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai valtimi pasiekė nuskandintą automobilį ir prie jo prikabino lyną.

Į krantą ištemptas tamsiai raudonas „VW Passat" (valst. Nr. EET 572). Jo bagažo skyrius buvo atidarytas, išdaužyti galiniai ir šoniniai stiklai, sulaužytas priekinis bamperis.

Gali būti, kad įvykį matė parke sportuojantys žmonės arba žvejai.

Policija prašo asmenų, galinčių suteikti informacijos apie įvykius prie prekybos centro arba A.Dauguviečio parke, skambinti telefonais (8 450) 31201 (bendras), (8 450) 31036 (pasitikėjimo) arba rašyti tiesiai policijos viršininkui elektroniniu paštu eugenijus.sopis@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius