Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržuose nuo kulkos žuvusio septyniolikamečio motiną Jolantą Nevedomskienę kamuoja tik vienas klausimas: kodėl ir už ką?

Biržuose nuo žudiko paleistos kulkos žuvusio paauglio motina Jolanta Nevedomskienė iš visų jėgų bando nepalūžti. Rytoj jai teks palaidoti savo vyriausiąjį sūnų. Moterį netekties valandą labiausiai palaiko keturiolikamečiai dvyniai: dukra Neda ir sūnus Paulius. „Sėdime visi trys sulipę, visi trys kartu. Vienas kitą guodžiame, turime gyventi, eiti į priekį“, – stiprybės likučius demonstravo moteris.
Jolanta Nevedomskienė
Jolanta Nevedomskienė / 15mint.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.
Temos: 2 Biržai Nužudymas

Šeštadienio naktį žuvusio sūnaus Dariaus palaikus Nevedomskių šeima atgavo antradienį. 15.30 val. velionis turėtų būti pašarvotas Algimanto Jankausko laidojimo paslaugų centre.

Šeimos, sporto draugų, mokyklos bičiulių ir artimųjų atsisveikinimas truks vos dieną – trečiadienį vidurdienį Darius bus lydimas į paskutinę kelionę Liepų gatvės kapinėse.

„Visi geranoriškai nori padėti, siūlo paramą, tačiau aš pati viską susitvarkiau. Savivaldybė siūlė transportą, tačiau visi dabar su mašinomis, kas atvažiuoja...“ – atsiduso J.Nevedomskienė.

Apie sūnaus mirties priežastis ji sužinojo iš medicinos tyrėjų išvadų.

„Nuvažiavau pas Jankauskus, man padavė eksperto popieriuką, kuriame parašyta, kad sūnus buvo kiaurai per pilvą peršautas, aorta pažeista. Pilvinis kraujavimas. Su niekuo iš policijos pareigūnų nekalbėjau, tik lapelį gavau“, – sakė sūnaus netekusi motina.

Man padavė eksperto popieriuką, kuriame parašyta, kad sūnus buvo kiaurai per pilvą peršautas, aorta pažeista. Pilvinis kraujavimas. Su niekuo iš policijos pareigūnų nekalbėjau, tik lapelį gavau, – sakė nužudyto vaikino motina.

Jokių ką nors bloga pranašaujančių ženklų prieš nelaimę ji lyg ir nepastebėjo: „Nei ką nors sapnavau, nei jaučiau... Tačiau mirtis mane persekioja jau daugiau nei dešimt metų. Nuo tada, kai tėvą palaidojom, mirties baimė įsismelkė į mane. Išėjo į darbą tėvelis, lipo į automobilį ir ištiko širdies smūgis. Pastaruoju metu, kai eidavau gulti į lovą, mane vis dažniau užplūsdavo mirties baimė. Atrodo, kaip aš jos bijau, kaip bijau – kad tik atsikelčiau, kad vaikus užauginčiau.“

Iš nuo kulkų pabėgusio sūnaus draugo tėvų išgirdusi apie susišaudymą J.Nevedomskienė labai sunerimo. Žinojo, kad sūnus būtų bėgęs arba pas draugą, arba namo.

„Policija man sakė: daug švenčių, gal pareis. Tačiau aš jaučiau, kad kažkas blogo įvyko: kiek skambinu, telefonas kviečia, bet niekas neatsako. Vyliausi, kad gal bėgdamas pametė telefoną, gal kur kampelyje išsigandęs tupi, tačiau kiek važinėjome, ieškojome, niekur neradome“, – tragiškos nakties įvykius prisiminė moteris.

Ji pasakojo, kad Darius buvo labai geras ir paklusnus vaikas. „Kartais ir pasipykdavome – dažniausiai dėl mokslų, nes tingėjo mokytis. Tačiau jis niekada niekur neįsiveldavo, žiemą iki 22 val. būdavo namuose. Sakiau: „Esi nepilnametis, todėl aš už tave atsakau.“ Ir jokių problemų neturėjau“, – užtikrino motina.

Biržų Kaštonų pagrindinę mokyklą baigęs Darius buvo pateikęs prašymą mokslus tęsti profesinėje mokykloje, jis norėjo įgyti statybininko apdailininko specialybę.

Mokslai jaunuoliui nelabai sekėsi, tačiau puikių rezultatų Darius buvo pasiekęs sporte. Jis buvo tapęs Lietuvos šaudymo sporto jaunių ir jaunimo čempionu.

Portalas 15min.lt primena, kad šeštadienį prieš vidurnaktį Biržuose, Maironio gatvėje, iš pravažiuojančio automobilio BMW vyras, įtariama, iš pistoleto „Makarov“, šaudė į du nepilnamečius praeivius.

Prie dviejų moksleivių – penkiolikamečio ir septyniolikamečio – automobiliu privažiavę vyrai pareikalavo jų gultis ant žemės, o niekuo dėtiems praeiviams nepaklusus ėmė šaudyti.

Septyniolikametis buvo nužudytas, jaunesniam paaugliui pavyko pasprukti. Nužudyto vaikino kūną jo motina ankstų sekmadienio rytą rado po Vilniaus g. 40A namo balkonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius