Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bizoriumi kretingiškį išvadinęs ir metaline lazda pasišvaistęs tūbausiškis gavo viešųjų darbų

„Ką tu, bizoriau?“ – taip 32 metų Svajūno Trumpio Kurmaičių parduotuvėje palabintas 34 metų Rolandas Šalnis neliko skolingas ir atrėžė: „Atsikabink, ožy“. S.Trumpis „atsikabino“ tik trumpam – lauke palaukęs, kol R. Šalnis išeis iš parduotuvės, jį pasitiko muštynėmis.
Kumštis
Kumštis / Wikimedia.org nuotr.

Šią savaitę įsigalios Kretingos rajono apylinkės teismo nuosprendis, kuriuo Tūbausių kaimo gyventojas S. Trumpis pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nubaustas 240 valandų viešųjų darbų. S. Trumpiui teks paploninti ir piniginę – per 3 mėnesius nuo nuosprendžio įsigaliojimo dienos jis turės sumokėti 3 tūkst. Lt neturtinės žalos R. Šalnio naudai. Pats R. Šalnis teisme buvo pareiškęs 5 tūkst. Lt civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendį, iki jis įsigalios, dar galima skųsti. Anksčiau S. Trumpis buvo teistas 3 kartus – kartą iš jų už tokią pačią nusikalstamą veiką kaip ir šįkart.

S. Trumpio ir R. Šalnio keliai susikirto 2013 metų spalio 26 dienos vakarą. R. Šalnis teisme pasakojo, kad jis parduotuvėje Kurmaičiuose pirkosi, kai vidun įžengė ir S. Trumpis su bičiuliu. Anot R. Šalnio, S. Trumpis pradėjo jį užkabinėti, įžeidinėti, o pasiūlius jam atsikabinti, perspėjo, kad palauks lauke.

Išėjęs iš parduotuvės R. Šalnis, pasakojo, pamatęs S. Trumpį, rankose laikantį 50-60 cm ilgio metalinį strypą, panašų į vamzdį. „Turėjau eiti pro ten, kur jis stovėjo, o kai aš priartėjau, smogė strypu – spėjau užsidengti galvą kaire ranka. Bandžiau atimti strypą – nepavyko, tai antrą kartą jau pataikė suduoti man į nosį. Pasileido kraujas“,- pasakojo R. Šalnis, kuriam buvo diagnozuotas nežymus sveikatos sutrikdymas: sumušta nosis ir sužalotas dilbis.

Kad S. Trumpis pirmasis pradėjo konfliktuoti su R. Šalniu, specialiai eidamas jį stumtelėjo pečiu, patvirtino ir parduotuvės pardavėja.

S. Trumpis teisme pasakojo, kad R. Šalnis jį įžeidęs pavadinęs ožiu, todėl ir paleidęs kumščius į darbą, tačiau jis esą jokio metalinio strypo neturėjęs. „Negi eisiu su strypu į parduotuvę pirktis? Be to, kokios žaizdos būtų buvusios, jei tikrai su strypu būčiau užsimojęs“,- tikino S. Trumpis, kuris tikino bandęs susitaikyti su R. Šalniu, tačiau šis nesutiko.

Nukentėjusiojo jis dar kartą atsiprašė ir teisme, pasiūlęs daugiau nebesipešti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius