Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bokso legenda buvo nužudytas?

Regina K., kurios bute vyko paskutinės bokso legendos Ričardo Tamulio išgertuvės, trečiadienį teisme nepasirodė. Vieno garsiausių Lietuvos boksininkų nužudymu kaltinamas jos svečias Arvydas Bartosevičius savo kaltės nepripažįsta.
Vieno garsiausių Lietuvos boksininkų nužudymu kaltinamas jos svečias Arvydas Bartosevičius savo kaltės nepripažįsta.
Vieno garsiausių Lietuvos boksininkų nužudymu kaltinamas jos svečias Arvydas Bartosevičius savo kaltės nepripažįsta. / LŽ nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Boksas

Šią didelį atgarsį turėjusią bylą pradėjo narplioti Kauno apygardos teismas. Nužudytojo trečioji žmona ir dukra iš šios santuokos prašo priteisti už vyrą bei tėvą, Tokijo olimpiados vicečempioną, 3 kartus – Europos ir 5 – SSRS čempioną, 70 tūkst. litų neturtinės žalos. R.Tamulis palaidotas Kauno Petrašiūnų panteone šalia kitų šalį garsinusių sportininkų.

Gresia daug metų nelaisvės

R.Tamulis žuvo pernai balandžio 20-ąją, likus keliems mėnesiams iki 70-mečio. Nužudymu kaltinamas buvęs kaimynas A.Bartosevičius iš to paties Jonavos devynaukščio, vadinamo Pentagonu. Teisme liudijęs vietos policijos pareigūnas sakė mintinai žinantis kelią į šį girtuoklių lizdą.

Prokurorų įsitikinimu, kilus konfliktui, neblaivus A.Bartosevičius pasinaudojo bejėgiška sugėrovo būkle ir, paėmęs už kojų, išmetė jį iš 8 aukšto balkono. Jis kaltinamas itin žiauriu nužudymu, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Vienintelė šio įvykio liudytoja – buto, kuriame visa tai įvyko, šeimininkė. Tą vakarą jos organizme aptiktos beveik 4 promilės alkoholio. Anot kaimynų, gavusi šaukimą į teismą, Regina K. pareiškė neturinti už ką nuvažiuoti į Kauną. Vėliau prasitarė bijanti teisme būti sumušta. Vakar nuspręsta į kitą teismo posėdį ją atvesdinti.

R.Tamulio žmona, kai įvyko nelaimė, gulėjo ligoninėje. LŽ 63 metų Elena Tamulienė pasakojo savaitė iki įvykio buvusi užpulta prie savo daugiabučio. Užpuolikai sulaužė koją (moteris šlubuoja iki šiol), sužalojo akį ir atėmė krepšį su maisto produktais.

Netoliese gyvenusi duktė apie tragediją sužinojo iš tą vakarą atbėgusios persigandusios kaimynės.

Teisiamojo versija

Tai, kad nėra liudytojų ir abejojama, ar galima tikėti vos ant kojų tą vakarą stovėjusia buto šeimininke, palanku teisiamajam. A.Bartosevičius, kurio nenorėjo ginti nė vienas valstybės paskirtas advokatas, tuo bandė pasinaudoti.

44 metų teisiamojo versija tokia: R.Tamulis, kurį pažinojo ne vienus metus, tą vakarą pas jį atėjęs pats. Iš paskos – Regina K., nešina puslitriu. Šį išgėrus, atėjęs dar vienas draugas, kuriam rytą reikėję į darbą. Todėl palikę draugą miegoti, pakviesti Reginos, nuėję su R.Tamuliu pas ją. Ten moteris pastačiusi dar puslitrį. Kai jį įpusėjo, išėję abu su R.Tamuliu į balkoną parūkyti.

Jokio konflikto ten nebuvę - neva abu draugiškai dalijosi viena cigarete. Po to, palikęs sugėrovą sėdintį ant vienos iš 2 balkone buvusių spintelių, grįžęs į kambarį įsipylė dar stikliuką. Regina jau buvo užmigusi ant sofos. Todėl jis norėjęs grįžti į balkoną, kad pasakytų R.Tamuliui, jog jau reikia išeiti. Tačiau šio nebebuvę. Jokio įtartino triukšmo A.Bartosevičius, prieš 15 metų jau teistas už chuliganizmą, teigia negirdėjęs.

Jam pateiktas kaltinimas pagrįstas Vilniaus Gedimino technikos universiteto specialistų išvada, kad pačiam iškristi pro 1,1 metro aukščio balkono atraminę sienelę, įrengtą laikantis statybos taisyklių, neįmanoma. Be to, apžiūrint įvykio vietą rasta tik viena 55 cm aukščio spintelė.

Savižudybė atmesta

Vakar teisme buvo kalbama ir apie galimą R.Tamulio savižudybę. Anot artimųjų, jam buvo įtartas gerklės vėžys, išgėręs jis „prišnekėdavo visko“. Tačiau velionio sūnus savižudybės versiją paneigė pasakojimu apie tai, kaip vežė tėvą Kauno onkologijos specialistams ir tie, jam girdint, įtarimus dėl ligos paneigė.

Kad A.Bartosevičius išmetė R.Tamulį per balkoną, Regina K. pasakojo policijai jau tą patį vakarą. Tiesa, vos apversdama liežuvį. Neva mačiusi tai, kai atsikėlė, panorusi įsipilti dar stikliuką. Tuomet jaunesnysis svečias, laikydamas vyresnįjį už kojų, jo klausęs: „Ar dabar tave išmesti, ar dar palaukti?!“

Vėliau ji parodymus pakeitė, po to vėl grįžo prie pirmųjų ir pasakojo apie matytą kraupią sceną kaimynams. Tiek išgėrusi, tiek blaivi.

Teisme liudiję kaimynai ir R.Tamulio artimieji apibūdino jį kaip nekonfliktišką žmogų. Priešingai apibūdinamas teisiamasis, dėl menkos priežasties sumušęs ne vieną kaimyną.

Girdė ir politikai

Anot E.Tamulienės, jos vyras ginčydavosi su dažnai pas juos besilankydavusiu A.Bartosevičiumi tik dėl krepšinio. Šis dažnai ateidavo pasiskolinti pinigų.

Tris pensijas (olimpinę, 2-ojo laipsnio vyriausybinę ir už daugiau kaip 40 metų darbo stažą) gaunantis R.Tamulis iš 1500 litų nesiekiančių mėnesio pajamų išlaikė ir žmoną. Į Jonavą jie atsikraustė pardavę butą Kaune ir čia įsigiję 2 butus (sau ir dukrai).

Vakar teismas atmetė velionio artimųjų prašymą prijungti prie bylos 20 tūkst. litų sąmatą viršijantį paminklo ir antkapio projektą.

Anot artimųjų, šiandieniams sporto funkcionieriams nusispjauti į buvusio bokso legendos nuopelnus.

Sūnus vakar teisme prisiminė tėvo gimtadienius, kuriuose yra dalyvavęs ne vienas politikas. Kaip ir buvę sporto bendražygiai, jie girdydavę tėvą per prievartą. R.Tamulio sūnus taip pat pripažintas šioje byloje nukentėjusiu, tačiau ieškinio dėl patirtos neturtinės žalos jis nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius