Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bortelį automobiliu kliudęs žurnalistas Virginijus Gaivenis pateko į nemalonią istoriją

Vilnietis Robertas (vardas pakeistas) teigia sekmadienio vakarą užfiksavęs, kaip žinomas žurnalistas ir televizijos laidų prodiuseris Virginijus Gaivenis Vilniaus senamiestyje kliudė bortelį ir pasišalino iš įvykio vietos. Žurnalistas neva prašė niekam apie tai neprasitarti. „Jis elgėsi, kalbėjo neadekvačiai. Atrodė neblaivus“, – tikino Robertas. V.Gaivenis tokius įtarimus griežtai neigia ir tikina, kad per nereikšmingą įvykį niekas nepatyrė žalos.
Vilniuje iš eismo įvykio pasišalino žurnalistas Virginijus Gaivenis
Vilniuje iš eismo įvykio pasišalino žurnalistas Virginijus Gaivenis / 15min fotomontažas

15min vyras pasakojo, jog sekmadienio vakarą apie 21 val. sėdėjo vieno iš Vilniaus senamiesčio restoranų, kuris įsikūręs šalia Žydų kultūros ir informacijos centro Mėsinių gatvėje, terasoje, kai staiga išgirdo trenksmo garsą: netoli automobilis „Nissan“ atsitrenkė į šaligatvio bortą. Pažiro automobilio dalys.

„Nuėjau su keliais žmonėmis pažiūrėti, kas nutiko. Vairuotojas buvo išlipęs iš mašinos ir rinkosi detales. Atpažinau jį – tai žurnalistas Virginijus Gaivenis. Jis nuplėšė buferio likutį ir įsimetė į vidų. Visiems jį mačiusiems pasirodė esantis apsvaigęs. Kalbėjo ir elgėsi neadekvačiai. Kai norėjo sėsti ir važiuoti, pasakiau, kad taip negalima. Juk sukėlė eismo įvykį. Jis atrėžė, jog neaiškinčiau. Liepė į nieką nesikreipti. Sėdo ir išvažiavo“, – tikino vilnietis.

Įvykį matė dar šeši kartu pietavę Roberto draugai. Norėdamas turėti įrodymų, vilnietis surinko ant asfalto likusius gulėti šešis varžtus, kurie iškrito žurnalistui nuplėšiant buferio likutį.

Kartu su V.Gaiveniu, Roberto teigimu, buvo ir moteris. Tačiau ji nieko nekalbėjo.

Sekmadienio vakarą 15min su V.Gaiveniu susisiekti nepavyko – jis neatsiliepė į skambučius. Apie įvykį policijai nebuvo pranešta.

Pirmadienio rytą atsiliepęs žurnalistas patvirtino, jog toks įvykis buvo, tačiau neigė sukėlęs avariją ar tuo labiau buvęs neblaivus.

„Labai įdomu, apie ką jūs šnekat. Važiavau. Kliudė sparnas šaligatvio bortelį. Viskas. Ir išvažiavau. Niekas nenukentėjo. Nieko nebuvo. O kaip gali kas nustatyti mano girtumą? Nei vakare, nei dieną, nei išvakarėse nevartojau. O tie, kurie jums pranešė, „pylė“. Visiškai girti buvo tame restorane. Turiu įrodymus, liudininkus, – ten yra išorinės filmavimo kameros. Puikiai matyti, kokiais kiekiais jie gėrė. Kompanija: trys vyriškai ir moteriškės, kurie buvo visiškai girti. Matėsi buteliai ant stalo. Pamatė, kad žinomas veidas... Stengiasi dabar... Aš visiškai ramus“, – tikino V.Gaivenis.

Jis nemano, kad tai buvo eismo įvykis. Tiesiog važiuojant ratas užkliuvo už bortelio: „Ar bordiūras nukentėjo? Ar žmogus koks? Kas nors nukentėjo? Niekas. Mašinos nereikia net remontuoti. Todėl apžiūrėjau automobilį ir išvažiavau. Niekas nesiūlė policijos iškviesti. Dėl ko kviesti? Įvykis būtų, jei kas nukenčia. Tuomet jau pabėgimas iš įvykio vietos.“

Pašnekovas patikino, jog anksčiau jokių avarijų nėra turėjęs.

Policijos departamento spaudos atstovo Ramūno Matonio teigimu, jei eismo įvykio metu niekam nepadaryta žala, vairuotojas turi teisę nuvažiuoti. O jei asmenims atrodė, jog automobilio valdytojas yra neblaivus, jie privalėjo pranešti Bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Tuomet jau policija būtų tikrinusi, kur tas automobilis šiuo metu yra.

51-erių metų V.Gaivenis – buvęs laikraščio „Komjaunimo tiesa“ korespondentas, dienraščio „Respublika“ Teisėsaugos skyriaus redaktorius, savaitraščio „Verslo žinios“ reporteris. Daugiausia rašė teisėtvarkos ir teisėsaugos temomis. Nuo 1996 m. vedė LNK televizijos laidą „Abipus sienos“, vėliau tapo jos prodiuseriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius