Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Kuršėnų įvykio BPC paaiškina: mobiliojo ryšio operatorius pateikia tik apytikslę nelaimės vietą

Po to, kai Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išplatino informaciją apie sėkmingai atliktą operaciją ir Kuršėnuose sulaikytą smurtautoją, skaitytojams kilo klausimų, kodėl Bendrasis pagalbos centras (BPC) nepateikė policijai tikslių duomenų. BPC išplatino savo paaiškinimą, jog nesuveikė vietos nustatymo sistema.
BPC operatorių salė
BPC operatorių salė / Pauliaus Ramanausko/15min nuotr.

BPC pranešime primenama, kad skambutis iš Kuršėnų buvo gautas gegužės 30 dieną 17.16 val. Skambinęs asmuo su BPC Klaipėdos skyriaus operatore nekalbėjo, savo buvimo vietos nepasakė.

Fone girdėjosi moters šūksniai, iš kurių buvo galima spręsti apie šeimoje vykstantį smurtą. Skambučiui nutrūkus, nuo 17.17 iki 17.27 val. Bendrojo pagalbos centro operatorė devynis kartus bandė perskambinti skambinusiam asmeniui.

Atsiliepė vaikas, vėliau – vyras, bet tikslaus adreso sužinoti nepavyko. Galiausiai telefonas buvo išjungtas.

Operatorė informacinėje sistemoje bandė ieškoti kitų kvietimų iš to paties telefono numerio, tačiau tokių nerado ir galimo adreso nustatyti negalėjo.

Mobiliojo ryšio operatoriaus kartu su skambučiu perduoti vietos nustatymo duomenys rodė Kuršėnus. Operatorė matė 271 metro spindulio zoną, kurioje galimai buvo skambinęs asmuo. Šie duomenys kartu su įvykio aprašymu buvo automatiškai perduoti policijai.

Operatoriaus kartu su pagalbos skambučiu perduoti pirminiai vietos nustatymo duomenys buvo gauti 271 metro spindulio tikslumu.

Policija operatyviai sureagavo į pranešimą, tačiau, kaip aišku iš Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato išplatintos žinios, smurtautoją pavyko sulaikyti tik kitą dieną.

Apibendrinant Bendrojo pagalbos centro turimą informaciją, operatorė reagavo į skambutį tinkamai ir ėmėsi visų reikiamų priemonių nustatyti įvykio vietą.

Policijos prašymu pakartotinai bandant nustatyti skambinusio asmens vietą, vietos nustatymo informacija buvo pateikta jau 12,5 kilometrų spinduliu, nes telefonas vėliau prisijungė prie kitos mobiliojo ryšio bazinės stoties.

Bendrasis pagalbos centras nori dar kartą pabrėžti, kad iš mobiliojo ryšio operatorių gaunami skambinančiojo vietos nustatymo duomenys yra tik pagalbinė priemonė.

Priimant pagalbos prašymą pagrindinis informacijos šaltinis apie nelaimės vietą yra pats skambinantis asmuo. Tais atvejais, kai vieta nežinoma, pagalbos tarnyboms reikia nemažai papildomų pastangų jai nustatyti.

Džiaugiamės Lietuvos policijos profesionalumu ir sveikiname Šiaulių policininkus sėkmingai išaiškinus smurtavusį asmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius