-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bradausko avarija Nemenčinės plente: žuvęs pareigūnas atgulė, penki sužeistieji tebesigydo

Seimo nario sūnaus sukeltoje avarijoje pražudytas Kalėjimų departamento pareigūnas atgulė amžinojo poilsio. Tuo tarpu medikai deda visas pastangas, kad kuo greičiau atsigautų sunkiai sužeista jo dukra. Taranuotu automobiliu vykusi dar viena paauglė laikosi neblogai. Traumas sėkmingai gydosi ir garsiojo verslininko tėvai Numavičiai.
Sužeistasis išgabenamas į ligoninę
Sužeistasis išgabenamas į ligoninę / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt Naujųjų metų naktį ir dieną išsamiai pasakojo apie kraupią avariją Nemenčinės plente.

Seimo nario Broniaus Bradausko sūnus 39 metų Andrius, beprotišku greičiu skriedamas automobiliu Subaru, sukėlė dvi avarijas. A.Bradauskas ne tik žuvo pats, bet ir pražudė niekuo dėtą Citroen vairuotoją, sužalojo dvi paaugles, taip pat traumavo kitu automobiliu vykusius garsaus verslininko Nerijaus Numavičiaus tėvus.

Pirmadienį buvo patvirtinta, jog A.Bradauskas Subaru Legacy vairavo visiškai girtas. Vyro  šlapime buvo rasta  2,7 promilės, kraujyje – 2,4 promilės alkoholio, pranešė LNK.

15min.lt šiandien pasidomėjo, kaip laikosi baisų likimo smūgį patyrusio pareigūno šeima, kaip nukentėjusiems per avariją sekasi gydytis traumas.Ji atsigauna. Gydytojai sakė, kad gyvens, – apie sužalotą anūkę pasakojo sūnaus netekusi ponia Jeva.

„Sunkiai ji kol kas laikosi...“

Citroen vairavusį sūnų 37 metų Stanislavą palaidojusi Vilniaus rajono gyventoja Jeva pirmadienį pavakarę 15min.lt sakė, kad baisią tragediją šeimai padeda ištverti didelė artimųjų parama. Jėgų suteikia ir būtinybė rūpintis paaugle žuvusiojo dukra, kuri po avarijos pateko į reanimaciją. Likimo skriauda: reanimacijos palatoje, kitą dieną po avarijos, merginai suėjo šešiolika. „Ji atsigauna. Gydytojai sakė, kad gyvens. Bet sunkiai ji kol kas laikosi...“, – apie anūkę pasakojo sūnaus netekusi ponia Jeva.

15min.lt žiniomis, paauglė patyrė daugybę traumų, stiklo nuolauža sužalojo vieną jos akį. Kiti sužalojimai – kojų, rankų, šonkaulių lūžiai.

Lemtingąją naktį švęsti Naujųjų sutikimo pareigūno dukra į Vilnių buvo nuvykusi su savo klasės drauge, gera bičiule.

Kitame kaime netoli Nemenčinės, už maždaug dešimties kilometrų gyvenanti keturiolikmetė, laimei, per avariją nukentėjo palyginti mažiau. Jos sveikata sparčiai gerėja.

Numavičiai sveiksta namie

Nuo A.Bradausko siautėjimo nukentėjo ir vieno turtingiausio Lietuvos žmonių, „Vilniaus prekybos“ akcininko N.Numavičiaus septyniasdešimtmečiai tėvai Irena bei Vladislovas. Juos iš sūnaus namų Laurų kvartale tą naktį į namus sostinėje vežė vairuotojas. Nemenčinės plente į VW Vento galą rėžėsi A.Bradausko Subaru. Penkiolikos metų senumo Volkswagen nulėkė nuo kelio.

15min.lt žiniomis, I.Numavičienei skilo vienas šonkaulis, o V.Numavičiui tik sumušta krūtinė. Verslininko tėvai tą pačią naktį išleisti gydytis į namus. Jis buvo geras, rimtas vaikinas. Blaivininkas!, pavaldinį Stanislavą, kurio neteko, gyrė Vilniaus 1-ųjų pataisos namų vadovas Z.Subočius.

Likimas buvo malonus ir A.Bradausko bendrakeleiviui. 42 metų vyrui medikai sugipsavo kojos bei rankos lūžius, tačiau rimtesnių traumų jis išvengė.

Stengiasi paremti šeimą

Vilniaus 1-ųjų pataisos namų, kur tarnavo pražudytas pareigūnas, direktorius Zdislavas Subočius 15 min.lt apie pavaldinį pasakojo: „Jis buvo geras, rimtas vaikinas. Blaivininkas! Labai atsakingas, pareigingas.“

Įstaigos vadovą sukrėtė netektis. „Nežinau, kaip čia jam taip... Gal minutę ar sekundę vėliau važiuotų, ir būtų neatsitikę...“, – atsiduso pašnekovas.

Jis svarstė, jog A.Bradausko pilotuojamas Subaru plentu galėjo skrieti apie 150 kilometrų per valandą greičiu. Kaktomuša buvo mirtina ir 1993 metų laidos Citroen Xantia hečbeko, ir 2001-ųjų gamybos Subaru Legacy universalo vairuotojams.

„Surinkome truputį pinigų, rytoj skyriaus viršininkas nuveš žmonai“, – apie darbuotojų paramą žuvusio ir sekmadienį jau palaidoto kolegos šeimai pasakojo Z.Subočius. Vėliau pareigūno artimiesiems bus skirta ir oficiali pašalpa. Direktorius prasitarė, jog šeimą paremti žada ir Kalėjimų departamento atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius