-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriai Kėdainiuose sužalojo lūšį

Kėdainių rajonas suskambo ne paties gražiausio poelgio kontekste. Šį kartą nukentėjo ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje nykstantis ir retas miško plėšrūnas – lūšies patinas. Trečiadienį Gyvūnų globėjų asociacija gavo pranešimą, kad Kėdainių rajone esančiame Tremtinių miestelyje per laukus smarkiai šlubuodama keliauja lūšis. Pakeliauja ir gulasi... Vėl atsistoja, paeina ir gulasi.
Nukentėjusi lūšis
Nukentėjusi lūšis / www.rinkosaikste.lt nuotr.

„Mūsų savanorė suskubo šiam gyvūnui į pagalbą. Atvykus, užtrukome, kol lūšį suradome, vėliau – kol lūšį pavyko sugauti ir saugiai patalpinti į transportavimo dėžę. Besivaikant lūšį buvo matomas akivaizdus atviras kairės priekinės kojos lūžis, matėsi, kad gyvūnas netrumpą laiką badavo, nes yra netekęs nemažai svorio. O kaipgi... O kaipgi netekus vienos letenos jam susimedžioti maistą...?

Kai ši operacijos dalis pavyko, lūšis skubiai buvo pargabenta į Kauną, į „Nuaro“ veterinarijos kliniką, kurioje lūšis buvo apžiūrėta, suteikta pirmoji pagalba“, – neįprastą gelbėjimo situaciją komentavo Gyvūnų globėjų asociacijos atstovai.

Savanorė padėjo lūšį pagirdyti, tačiau maisto gyvūnas atsisakė – apimtai streso lūšiai ne maistas buvo galvoje.

„Nuaro“ veterinarijos klinikoje gyvūnas buvo nuodugniai apžiūrėtas, nustatyta lytis, amžius – tai kelerių metų lūšies patinas. Ramiai apsižiūrėjus buvo nustatyta kaulų nekrozė, o tai reiškia, kad kojos išsaugoti nebūtų pavykę...

Lūšį nugabenome pas visų žvėriukų draugą, auksinių rankų chirurgą – Vidmantą Kairevičių. Deja, šis specialistas taip pat patvirtino šią diagnozę, todėl teko atlikti kojos amputacijos operaciją, kuri pavyko sklandžiai.

Kol kas viskas sekasi gerai, gyvūnas kovoja kartu su mumis už savo gyvybę. Lūšiuką parsigabenome į savo globą, tikimės, kad ir toliau viskas bus gerai“, – komentavo gyvūnų mylėtojai.

Lūšiai reikalingas gana ilgas reabilitacijos laikotarpis, o ir sudėtinga operacija tikrai nebuvo pigi. Todėl kviečiame visus bent porą eurų prisidėti prie šio nuostabaus ir reto gyvūno sveikimo – labai liūdna, kad jis nukentėjo būtent mūsų rajone, mūsų miškuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius