-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonieriaudamas įkliuvo VAD pareigūnas: žala 17 tūkst., gali netekti automobilio

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją, kad Širvintų rajone vykdoma neteisėta medžioklė. Patikrinus informaciją, ji pasitvirtino. Tarp sulaikytų brakonierių buvo ir VAD pareigūnas.
Iš brakonierių paimtas šautuvas
Iš brakonierių paimtas šautuvas / Aplinkos ministerijos nuotr.

Kaip rašoma Aplinoos ministerijos pranešime, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais organizavo reidą.

Ankstyvą sausio 11 d. rytą, apie 7 val., pastebėtas įtartinas automobilis. Jį sustabdę ir apžiūrėję aplinkosaugininkai rado sumedžioto elnio jauniklio, stirnos jauniklio ir dviejų pilkųjų kiškių skerdieną.

Kaip paaiškino automobiliu važiavę du asmenys, minėtus laukinius gyvūnus jie neteisėtai sumedžiojo važinėdami automobiliu ir pasišviesdami prožektoriumi, kuris nepriklauso automobilio apšvietimo sistemai. Taip pat automobilyje buvo rastas graižtvinis medžioklinis šautuvas, kuris priklauso vienam iš sulaikytųjų ir kuriuo buvo sumedžioti gyvūnai. Vienas iš neteisėtai medžiojusių vyrų yra Vadovybės apsaugos departamento pareigūnas.

„Šis atvejis – puikus pavyzdys, kad mums būtina griežta medžioklės kontrolė. Daugiatūkstantinę žalą gamtai padarę medžiotojai brakonieriai turės ne tik ją atlyginti, bet ir gali netekti medžioklei naudoto automobilio“, – sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Medžiotojams brakonieriams gresia teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 3 metų su graižtvinio medžioklinio šautuvo ir naudotos transporto priemonės konfiskavimu. Jie taip pat turės atlyginti gamtai padarytą žalą laukiniai gyvūnijai, kuri sudaro apie 17 tūkst. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius