-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonierius bandė išpilti verdančią žvėrieną

Sekmadienio vakarą Anykščių rajono agentūros inspektorius Audrius Pilka surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą 44-erių Surdegio kaimo gyventojui R.M., kuris neteisėtai miške kilpomis gaudė laukinius gyvūnus.
Brakonierių nužudyta stirna
Brakonierių nugalabyta stirna / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 2 Brakonierius Stirna

Kaip informuoja Aplinkos ministerija, šeštadienį medžiotojai miške aptiko į kilpą pakliuvusią ir jau nugaišusią stirną. Gyvūnas buvo dar šiltas. Medžiotojai apie radinį nedelsdami pranešė aplinkosaugininkams. Žinodami, kad brakonieriai paprastai grobio ateina pasiimti rytą, inspektorius A.Pilka prie kritusios stirnos surengė pasalą.

Tačiau brakonierius, matyt, kažką įtarė, nes iš ryto nepasirodė. Kai temstant inspektorius su medžiotojais vėl atėjo į tą pačią vietą, stirnos jau nebuvo. Vyrai pėdomis sekė apie du kilometrus. Nors pažeidėjas bandė klaidinti galimus persekiotojus, mėtė pėdas, apie 17 val. pareigūnas įvažiavo tiesiai į R.M. sodybą.

Išgirdęs variklio garsą, sodybos šeimininkas su žmona čiupo nuo viryklės puodą, kuriame su bulvėmis virė žvėriena, ir puolė į kiemą. Čia jis ir susitiko su aplinkos apsaugos inspektoriumi. Pagalbinėje patalpoje buvo rasti stirnos viduriai, kailis, galva.

Vyras prisipažino, kad žvėrelius gaudo maistui, tačiau vėliau prasitarė dalį mėsos parduodąs. Dar vieną nepanaudotą kilpą R.M. pats atidavė inspektoriui.

R.M. gresia bauda nuo 2 tūkst. iki 4 tūkst. litų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Bus sprendžiamas ir žalos atlyginimo klausimas. Anksčiau dėl brakonieriavimo vyras nebuvo įkliuvęs, tačiau signalų apie jį aplinkosaugininkai buvo gavę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius