-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangenybių parduotuvę Suomijoje apiplėšė lietuviai (nuotraukos)

Pasieniečiai sulaikė įtariamuosius juvelylinės parduotuvės Suomijoje apiplėšimu
Pasienietis stabdo automobilį
Pasienietis stabdo automobilį / VSAT nuotr.

Pasienyje su Latvija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris teisėsaugai žinomus Kauno gyventojus, kurie įtariami juvelyrinės parduotuvės Suomijoje apiplėšimu. Sėkmingos operacijos metu pasieniečiai jų automobilyje aptiko apie 1,5 tūkst. įvairių juvelyrinių dirbinių, kurių vertė skaičiuojama dešimtimis tūkstančių eurų, teigiama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio pranešime.

Šis įvykis darsyk parodė, kaip svarbu užkardyti per vidines sienas su Latvija bei Lenkija plintančias nusikalstamas veikas, nors čia ir yra panaikinta nuolatinė kontrolė.

Trečiadienį VSAT Šiaulių rinktinės pasieniečiai gavo Suomijos teisėsaugininkų informaciją, kad naktį iš gruodžio 7 į 8 dieną Iisalmi mieste buvo apvogta juvelyrinių dirbinių parduotuvė. Buvo pavogta brangenybių už maždaug už 60 tūkst. eurų.

VSAT turėjo žinių, kad įtariamieji Lietuvos piliečiai iš Helsinkio atplaukė į Taliną ir galėjo bandyti grįžti į Lietuvą.

VSAT Šiaulių rinktinėje, kuri kontroliuoja sieną su Latvija, buvo imtasi specialių priemonių, kad Suomijos, Estijos ir Latvijos teritorija judėję įtariamieji būtų sulaikyti.

Trečiadienį apie 22.30 val. VSAT Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai, Pasvalio rajono Škilinpamūšio kaimo prieigose, netoli buvusio Saločių punkto, sulaikė iš Latvijos atvykstantį įtartiną automobilį „Volkswagen Passat“ airiškais numeriais ir tris juo vykusius vyrus.

Iškart įtarta, kad tai tie patys asmenys ir automobilis, kurie buvo nusikaltimo vietoje Suomijoje ir yra ieškomi šios šalies teisėsaugos. Lietuvos pasieniečių sulaikyti vyrai pasirodė esantys 23-ejų, 27-erių ir 29-erių Kauno gyventojai.Vienas iš sulaikytųjų jau yra nuteistas 7 metų laisvės atėmimu už nužudymą, tačiau ligšiol nuo teisėsaugos slapstėsi.

Sulaikymo metu juos VSAT pareigūnai surakino antrankiais.

Vežėsi dvi racijas ir kaukę

Ketvirtadienio vidurnaktį Pasvalio užkardoje Šiaulių rinktinės operatyvininkai patikrino mašiną detaliai. Po priekine panele pasieniečiai rado paslėptus 4 juoda lipnia juosta apvyniotus paketus su aukso dirbiniais. Juvelyrikos rasta ir tarp asmeninių daiktų.

Iš viso aptikta apie 1,5 tūkst. auksinių grandinėlių, žiedų, apyrankių ir pan. – jų kiekis ketvirtadienį dar buvo tikslinamas.

VSAT pareigūnai rado ir neva 27 metų Latvijos piliečiui išduotą pasą, kuriame yra vieno iš sulaikytųjų, 29-erių kauniečio, nuotrauka. Šiaulių pasieniečiai išsiaiškino, kad šis jų sulaikytas vyras yra ieškomas ir Lietuvoje kaip pasislėpęs nuo bausmės atlikimo. Jis yra nuteistas 7 metų laisvės atėmimu už nužudymą. Nekart teisti ir kiti du kauniečiai, vienas jų – keletą kartų užsienyje.

Sulaikytieji taip pat vežėsi 2 racijas, kaukę.

VSAT nuotr./Pas tris lietuvius, įtariamus juvelyrinės parduotuvės apiplėšimu Suomijoje, rastas grobis.
Rasto plėšikų grobio dalis

Visus tris kauniečius pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tirdami šį įvykį Šiaulių pasieniečiai bendradarbiauja su kolegomis užsienio šalyse.

Šengeno erdvė banditams patinka

Lietuvai tapus Šengeno erdvės nare ir panaikinus kontrolę prie vidaus sienų su Lenkija ir Latvija, tuo bando pasinaudoti ir nusikalsti linkę asmenys. Nors prie šių sienų VSAT pareigūnų skaičius buvo žymiai sumažintas, tačiau pasieniečiai čia nuolat sulaiko nemažai nusikaltėlių ir pažeidėjų, nelegalių imigrantų, išaiškina dokumentų klastojimo ir kontrabandos gabenimo atvejų.

Pavyzdžiui, neseniai pasienyje su Latvija VSAT pareigūnai sulaikė įtariamuosius, apiplėšusius degalinę Kėdainių rajone ir bandžiusius išvažiuoti į Latviją. Taip pat nesyk buvo sulaikyti plėšikai, nusikaltę Latvijoje ir norėję pasprukti į Lietuvą.

Prie vidinės sienos su Lenkija ypač dažni atvejai, kai čia dirbantys Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaiko Vakarų Europoje ką tik pavogtus prabangius automobilius, kuriuos bandoma atgabenti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius