-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27 /16:21

Britą Kauno centre vienu smūgiu patiesęs kovotojas R.Morkevičius keliauja už grotų

Trečiadienį Kauno apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis balandžio 11 d. konflikto Kauno centre sukėlėjui, daugkartiniam Muaythai ir bušido kovų nugalėtojui Remigijui Morkevičiui. Kovotojui pareikšti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo – niekuo dėto brito sumušimo. R.Morkevičius savo veiksmus apmąstyti turės už grotų. Jam skirtas 20 parų areštas. „Atsisėsiu ir atsėdėsiu“, – pareiškė jis.

Po balandžio 11 d. incidento, kuomet neblaivus R.Morkevičius viešoje vietoje sumušė pro šalį su drauge lietuve ėjusį Didžiosios Britanijos pilietį, policija su prokuratūra žaibiškai baigė ikiteisminį tyrimą ir jau po dviejų dienų byla atsidūrė teisme.

Kauno apylinkės teisme balandžio 13 d. vykusio posėdžio metu kaltinamasis pripažino kaltę ir dėl savo ūmaus bei neprognozuojamo būdo kaltino alkoholį. Jis teigė net neprisimenąs to lemtingo vakaro įvykių. Liudininkų teigimu, Kauno centre siautėjęs R.Morkevičius su lietuve drauge ėjusiam britui smogė į galvą iš nugaros. Smūgį gavęs užsienietis krito ant grindinio.

Teisme pasirodęs nukentėjęs užsienietis paprašė 2 500 eurų kompensacijos. 33 metų R.Morkevičius sutiko atlyginti žalą ir tai padarė iškart pasibaigus posėdžiui.

Maža to, sportininkas kelis sykius atsiprašė nukentėjusiojo ir pažadėjo daugiau negerti. Netgi pasiūlė premiją tam, kuris pamatys jį kilnojantį taurelę.

Prokuratūra prašė R.Morkevičiui šįkart skirti realų 9 mėnesių laisvės atėmimą. Kadangi 2013 m. sportininkas buvo teistas už panašų smurto protrūkį, kuomet nukentėjo pro šalį ėjusi mergina.

Trečiadienį teismo salėje R.Morkevičius pasirodė su savo drauge, kuri komentuoti aplinkybes atsisakė.

Bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismas nusprendė R.Morkevičių pripažinti kaltu ir skirti 20 parų arešto. Į bausmę bus įskaitytas laikotarpis, praleistas laikino sulaikymo metu, tai yra, viena para – nuo balandžio 12 iki 13 d.

Bausmę R.Morkevičiui leista atlikti poilsio dienomis. Teismas atsižvelgė į tą faktą, jog kaltinamasis – studentas. Dėl grafiko jis turės per septynias dienas susitarti su Kalėjimų departamentu. Jei grafiko suderinti nepavyks, areštą jam atlikti teks įprasta tvarka – ir darbo dienomis.

„Atsisėsiu ir atsėdėsiu. Viskas gerai. Tik reikės arešto dienas suderinti su mokslais. Rašau bakalauro darbą. Studijuoju Lietuvos sporto universitete“, – po posėdžio tikino R.Morkevičius.

Teismo sprendimo jis teigė neskųsiąs. Gerti taip pat negersiąs.

Kauno apylinkės teismo teisėja paviešino ir priimto sprendimo motyvus. Pasak teismo, šioje byloje nustatyta ir sunkinančių, ir lengvinančių aplinkybių.

Atsisėsiu ir atsėdėsiu. Viskas gerai, – išgirdęs teismo sprendimą, pareiškė R.Morkevičius.

Nusikalstamos veikos padarymo metu kaltinamasis buvo neblaivus. Savo veiksmus jis atliko tyčia, dėl mažareikšmių motyvų. Anksčiau R.Morkevičius buvo teisiamas tris kartus. Kartą – už panašią nusikalstamą veiką, už kurią teistumas dar nėra pasibaigęs. Baustas jis ir administracine tvarka.

Lengvinančios aplinkybės: kaltinamasis pripažino savo kaltę, gailėjosi, savo noru atlygino nukentėjusiajam žalą.

Teismas pripažino, jog britui buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Prieš vožtelėdamas jam, R.Morkevičius spardė viešoje vietoje stovėjusius automobilius. Bandė iš jų išvilkti asmenis. Tad nesant jokio reikalo, anot teismo, jis elgėsi įžūliai, nepagarbiai ir sutrikdė visuomenės rimtį, taip pademonstruodamas savo jėgos pranašumą.

R.Morkevičiui šioje byloje buvo taikomas Baudžiamojo kodekso 284-asis straipsnis „Viešosios tvarkos pažeidimas“, kuris numato, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

VIDEO: Remigijus Morkevičius apie teismo sprendimą: „Atsisėsiu ir atsėdėsiu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius