Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Broliai šiauliečiai iš vaikystėje juos skriaudusio sugėrovo atėmė automobilį

Paskutinėmis praėjusių metų dienomis Šiaulių apskrities policijos pareigūnus pasiekęs pranešimas apie Šiauliuose, Žalgirio g., daugiabučiame name, sužalotą vyrą virto ikiteisminiu tyrimu dėl turto prievartavimo.
Per avariją apgadintas automobilio veidrodėlis
Asociatyvinė iliustracija: šiaulietis buvo netekęs „Chrysler Voyager“ autobusiuko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirminę informaciją apie sužalotą vyrą Operatyvaus valdymo skyrius gavo gruodžio 28-osios naktį iš Respublikinės Šiaulių ligoninės. Medikai konstatavo, kad 47 metų vyrui – kairiojo peties ir mentės durtos žaizdos, dešiniojo riešo sumušimas, galvos smegenų sukrėtimas. Sužalotasis buvo visiškai neblaivus, net nesugebėjo alkoholio matuokliu pasitikrinti girtumo. Medikams jis pralemeno, kad buvo sumuštas, pasakojama Šiaulių apskrities VPK atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Policijos pareigūnai nukentėjusiojo ligoninėje neberado. Jis buvo aptiktas namuose. Ir tada paaiškėjo įvykio aplinkybės. Pasirodo, vyras savo bute su geru savo pažįstamu 41-erių metų Šiaulių gyventoju, gruodžio 27-osios vakare surengė išgertuves. Stiklelis po stiklelio, ir vyrai prisiminė vaikystę.

Sugėrovas buto šeimininkui pradėjo priekaištauti, kad šis  vaikystėje jį skriaudė. Greit priekaištai virto veiksmais – sugėrovas buto šeimininką sumušė bei sužalojo peiliu ir šis gruodžio 28-osios naktį atsidūrė ligoninėje.

Iš ryto sužalotojo į ligoninę aplankyti atėjęs jo skriaudikas pavadino jį grįžti į jo butą Žalgirio gatvėje ir pratęsti išgertuves. Nukentėjusysis susiviliojo tokiu pasiūlymu. Tik šįkart jų kompaniją papildė dar ir 50-metis sugėrovo brolis. Alkoholis vyrus vėl grąžino į vaikystę ir priminė skriaudas. Vagystėmis ir girtavimu garsėjantys broliai, pakišę po kaklu peilį, pareikalavo susimokėti už vaikystėje padarytas skriaudas ir  privertė buto šeimininką parašyti savo automobilio „Chrysler Voyager“ dovanojimo dokumentą. Po to, pasiėmę automobilio dokumentus ir raktelius, jie pasišalino, o kitą dieną iš kiemo pagrobė ir minėtą automobilį. 

Sausio 4 d. viename Šiaulių gyvenamųjų namų kieme pavogtąjį „Chrysler Voyager“ pastebėjo Patrulių rinktinės pareigūnai. Jis buvo grąžintas savininkui. Po dviejų  dienų Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė bei į areštinę uždarė ir įtariamuosius. Broliai iš dalies pripažino savo kaltę, jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius