-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brolio gaisre kadaise netekęs Trakų rajono gyventojas išvadų nepadarė: sudegė pats

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai gaisruose išgelbėjo jau 15 žmonių gyvybių. Deja, tai padaryti pavyksta ne visada. Žmonės nebrangina ir nesaugo savo gyvybių, per vėlai pranešama apie gaisrą. Savaitgalį gaisruose žuvo trys žmonės, o trečiadienį – dar du. Iš viso šiemet šalyje gaisruose jau žuvo 17 žmonių.
Gaisras Trakų rajone
Gaisras Trakų rajone / Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Miestuose žuvo 3 žmonės, o miesteliuose bei kaimo vietovėse – 14. Šeši gyventojai žuvo trečiadieniais, o keturi – šeštadieniais. 11 gyventojų žuvo nakties metu. Gaisrai pasiglemžė 12 vyrų ir 2 moterų gyvybes, žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 66 metai.

Kokios žūčių priežastys? 5 gyventojai žuvo dėl neatsargaus rūkymo, 4 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų, 2 – dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi. Dar 6 žmonių žūties priežastys tikslinamos.

Antradienį pavakary Šalčininkų rajone, Butrimonių kaime, atvira liepsna degė medinis namas. Iki atvykstant ugniagesiams, iš jo gyventojai išvedė vyrą. Apmalšinus liepsnas name rastas ir žuvusios moters kūnas. Gaisro metu namas sudegė.

Netrukus gautas pranešimas apie gaisrą Trakų rajone, Kozelkiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė vieno aukšto medinis ūkinis pastatas, kuriame buvo įrengtos ir gyvenamosios patalpos, jo stogas jau buvo įgriuvęs.

Viduje buvo rastas smarkiai apdegęs vyro kūnas. Pastate rasti ir du sudegę šuniukai. Gyvenamoji patalpa smarkiai išdegė, tad neaišku, ar joje buvo dūmų detektorius. Gaisro metu namas sudegė.

Pasak Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Rolando Garnio, tyrusio šį gaisrą, vyras gyveno vienas.

„Gaisro gesinti atvykę ugniagesiai pasakojo, jog šiame name gaisras kyla nebe pirmą kartą. Prieš kažkurį laiką taip pat buvo kilęs gaisras ir jame sudegė žuvusiojo brolis, o jam pavyko išsigelbėti. Tikėtina, kad gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo ar netvarkingos krosnies. Gaisravietėje buvo matyti, kad į krosnies orkaitę buvo pridėta malkų. Neaišku, ar vyras jas džiovino, ar mėgino užkurti. Žmogaus kūnas buvo rastas prie krosnies, ant grindų ,“ – sakė R.Garnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius