Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brolių verslas: vienas pirko kontrabandines cigaretes, kitas jas slėpė

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, turėdami informacijos apie du neleistina veikla užsiimančius brolius, birželio 13-ąją nuvyko į Šiaulių rajone esančius Kuršėnus patikrinti šios informacijos.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Šiaulių VPK nuotr.

Atlikę kratą 49 metų V.S. gyvenamajame name, jo garaže, maišuose, rado 250 pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis tyrimas toliau pareigūnus nuvedė pas Šiaulių rajone, Pašvinio kaime, gyvenantį jo brolį 59-erių metų V.S. Šio vyro garaže kriminalistai rado 150 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurias čia, anot šeimininko, buvo pasidėjęs Kuršėnuose gyvenantis brolis. Pastarasis pareigūnams aiškino, kad tokį kiekį rūkalų jis laiko savo poreikiams tenkinti. Kadangi esąs neįgalus, gauna mažas pajamas, tad ir įsigijęs pigesnių cigarečių. Už kontrabandinių cigarečių laikymą vyro laukia administracinė nuobauda.

Pašvinio kaime kratos metu garaže be kontrabandinių cigarečių pareigūnai rado ir keturis įvairaus dydžio maišus su smulkintomis ir nesmulkintomis aguonų galvutėmis. Iš viso – apie 13 kg šių, įtariama, narkotinių medžiagų. Dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. 59-erių metų V.S. sulaikytas ir dviem paroms uždarytas į areštinę. Jam pateikti įtarimai ir dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo. Kratos metu pareigūnai jo namuose rado aparatą naminei degtinei gaminti, 65 litrus raugo ir apie pusę litro skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą.

Broliai su teisėsauga yra turėję reikalų ir anksčiau: kuršėniškis už naminės degtinės laikymą baustas administracine tvarka, o gyvenantysis Pašvinio kaime – teistas už vagystes ir sukčiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius