Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Budrių tragedija priminė: vaikų žūtys gaisruose Lietuvą sukrėtė jau ne sykį

Juodąją gaisrų statistiką fiksuojantys, o taip pat ir prevencinį darbą nuolat atliekantys priešgaisrinės saugos specialistai į vaikų saugumą ir žūtis gaisruose visada žiūri itin atidžiai. Vaikų žūčių gaisruose Lietuvoje yra buvę, ir ne sykį. Kaip ir kone stebuklingai išgelbėtų iš ugnies gniaužtų laimės kūdikių istorijų.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje Budriuose (Anykščių r.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nepilnamečių žūčių rodikliai kaskart pateikiami atskirai, akcentuojant šios visuomenės grupės pažeidžiamumą ir suaugusiųjų atsakomybę už vaikų gyvybes.

Kelis mėnesius ar net ištisus metus apsaugant nuo žūčių liepsnose visus iki vieno Lietuvos vaikus, gaisrų kronikų rašytojai gali pasidžiaugti bent šiuo rodikliu. Tačiau kartais raudonoji pabaisa smogia netikėtai – kaip praėjusią naktį nutiko Anykščių rajone, kur iškart žuvo pusės metų mergytė, 6 ir 8 metų berniukai bei dar viena 19-metė mergina.

Tokio didelio atgarsio visuomenėje niekuomet nesusilaukiančios išgelbėjimų istorijos šiame kontekste taip pat yra aktualios: kiekvienas laimingai pasibaigęs gaisras kaskart palydimas artimųjų ir ugniagesių atodūsiu, kad bent šį kartą didžiulės bėdos, nors ir per plauką, pavyko išvengti.

Per pastaruosius 12 metų šalyje gaisruose žuvo 21 nepilnametis.

2020 m. Lietuvoje gaisruose žuvo du vaikai, abu Telšių rajone.

Visgi per pastaruosius 12 metų šalyje gaisruose žuvo 21 nepilnametis, ir dalis šių įvykių buvo itin kraupūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius