Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Būkite atsargūs – sukčiai automobilių pirkėjai į aušinimo skystį pripila dažų

Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai neįsivaizdavo, kad sukčiai gali taip apmulkinti žmogų, jog jis pats savo valia sutinka automobilį parduoti 1600 eurų pigiau. Ir tik netikėtas ir nelauktas pareigūnų įsikišimas į automobilio pirkimo-pardavimo sandorį pardavėjui atvėrė akis.             
BMW
BMW / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 2 Automobilis BMW

Gavę informacijos apie galimą nesąžiningą automobilio pirkimo-pardavimo procesą Klaipėdoje, Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai liepos 17-osios vakare išskubėjo į uostamiestį, kad užbėgtų šiam sandoriui už akių.

Į pagalbą pasitelkę kolegas iš Klaipėdos apskrities policijos, jie suspėjo į sandorio epilogą ir sulaikė tris sukčiavimu įtariamus radviliškiečius. 28, 21 ir 18 metų įtariamieji atsidūrė areštinėje.

Jiems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, o 28 metų automobilių supirkimu ir perpardavimu užsiimančiam radviliškiečiui – dar ir dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo savo įmonėje.

Į radviliškiečių surengtą aferą pateko 26 metų Klaipėdos gyventojas, sumanęs parduoti savo automobilį. Vaikinas tą vakarą viename Klaipėdos daugiabučių gyvenamųjų namų kieme pirkėjams demonstruodamas savo parduodamą „BMW 530“ patyrė emocijų antplūdį – nuo streso ir džiaugsmo.

Automobilių pirkėjai – sukčiai
Automobilių pirkėjai – sukčiai

Pirmasis stresas buvo, kai jis po automobilio detalios apžiūros kartu su pirkėjais sėdo jo išbandyti. Tik prieš mėnesį techninės apžiūros metu patikrinto automobilio variklis visai „nebetraukė“ ir iš jo sklido kažkokie pašaliniai garsai.

O kai atidarė variklio dangti, pamatytas vaizdas pardavėją pribaigė – automobilio pirkėjas demonstratyviai parodė aušinimo skysčio bakelio viduje esantį juodos spalvos skystį, panašų į tepalą. Amą praradęs vaikinas nesuprato, kaip taip staiga automobilis „subyrėjo“, kad į variklio aušinimo sistemą iš variklio skyriaus pumpuojamas tepalas.

Automobilių pirkėjai – sukčiai
Automobilių pirkėjai – sukčiai

Kai jis su pirkėjais pradėjo aiškintis, koks tai galėtų būti gedimas ir kiek kainuotų pašalinimas, sumos pasirodė didžiulės. Kadangi klaipėdiečiui skubiai buvo reikalingi pinigai, tai jis sutiko padaryti net 1600 eurų nuolaidą.

Antrasis šokas pardavėjui buvo, kai po pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo ir atsiskaitymo jie buvo apsupti policijos pareigūnų.

Klaipėdiškis niekaip nesuprato, ką jis galėjo padaryti tokio blogo, kad sulaukė pareigūnų dėmesio. Ir tik tada, kai kriminalistai jam pasiūlė pamąstyti, ar ne keistas jam buvo automobilio pirkimo-pardavimo procesas, vaikinas praregėjo.

Automobilių pirkėjai – sukčiai
Automobilių pirkėjai – sukčiai

Ypač po to, kai pareigūnai iš radviliškiečių automobilio ištraukė ne vieną paslėptą buteliuką su juodą tepalą primenančiu skysčiu. Pirkėjai aiškino, kad tai – kremas rankoms. Įtariama, kad pirkėjai šio „kremo“ įpylė į variklio aušinimo bakelį, nutraukė žarnelę ir ėmėsi dar kai kurių kitų veiksmų, kurių visuma sudarytų defektuoto variklio įspūdį.

Šiuos veiksmus jie atliko gerai suplanavę kiekvieną savo žingsnį ir automobilio savininką nuvilioję prie bagažinės.

Pareigūnai įtaria, kad tai – ne pirmas trijulės sukčiavimas. Nuo tokių jų nusikalstamų veiksmų galėjo nukentėti ir daugiau Lietuvos gyventojų.

Apie įtariamųjų veiklos mastą byloja tai, jog jie buvo apsirūpinę gana nemažu „kremo rankoms“ kiekiu ir pas juos buvo rasta nemenka suma pinigų, manoma, skirtų kitiems automobiliams pirkti.

Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ragina atsiliepti žmones, kas, parduodami automobilius, buvo atsidūrę analogiškose situacijose, ir paskambinti aprašytą nusikalstamą veiką tiriančiam tyrėjui telefonu (841) 397501.

VIDEO: Policija sulaikė sukčiavimu įtariamus automobilių pirkėjus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius