-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos policija išplatino H.Daktaro perdavimo Lietuvai vaizdus (video)

Lietuvos policijos pareigūnai iki šiol kruopščiai slepia Henriko Daktaro ekstradicijos į Lietuvą detales. Tuo tarpu Bulgarijos pareigūnai išplatino vaizdo medžiagą, kaip Henytė buvo perduotas Lietuvos pareigūnams.
Henrikas Daktaras perduodamas Lietuvai
Henrikas Daktaras perduodamas Lietuvai. / Vaizdas iš Bulgarijos VRM filmuotos medžiagos

Iš bulgarų išplatintos vaizdo medžiagos matyti, kad Henytę į oro uostą lydėjo gausus specialiųjų policijos pajėgų pareigūnų būrys. Kaukėti ir automatais ginkluoti pareigūnai net skriedami miesto gatvėmis buvo atsidarę mikroautobusiuko duris, kad netikėto užpuolimo atveju galėtų duoti reikiamą atkirtį.

H.Daktarą su ant galvos užmaukšlintu juodu maišu įvedę į oro uostą, bulgarai vėl įsodino į automobilį ir skubiai nuvežė prie Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvo, kur jo jau laukė mūsų šalies pareigūnai. Tuo metu antrankiais buvo surankintos ne tik Henytės rankos, bet ir ant kojų pritvirtintos grandinės.

VIDEO: Bulgarijos paregūnai Henriką Daktarą išduoda Lietuvai

 

15min.lt jau skelbė, kad H.Daktaras į Lietuvą buvo parskraidintas tarsi prezidentas. Karo orlaivis skristi į Bulgariją pakilo vos iš vizito po Estiją ir Suomiją parskraidinęs prezidentę Dalią Grybauskaitę. Esą todėl nespėta išmontuoti specialios kapsulės, skirtos šalies vadovams.

Lėktuvui nusileidus Vilniuje oro policininkai vaikė netikėtai pasirodžiusius žurnalistus ir grasino juos sulaikyti. H.Daktarą kaukėti „Aro“ automatininkai iš oro uosto slapta išvežė pro šoninius vartus.

Šeštadienį Vilniaus teismas Henytę leido suimti trims mėnesiams.

H.Daktaro paieška buvo paskelbta šių metų vasarį. Jis įtariamas daugybe sunkių nusikaltimų, tarp jų – ir nužudymais. Kai policija nusprendė Henytę sulaikyti, jis jau buvo dingęs.

H.Daktaras sučiuptas rugsėjo 4 dieną per tarptautinę operaciją Bulgarijoje. Jis buvo sunkiai atpažįstamas – Henytė buvo užsiauginęs barzdą ir ilgus plaukus.

Varnos teismas, remdamasis mūsų šalies Generalinės prokuratūros išduotu tarptautiniu arešto orderiu, H.Daktarą nusprendė išduoti Lietuvai. Henytė skundė šį sprendimą, tačiau jo skundai buvo atmesti.

Policijos departamento teigimu, Henytė yra pripažintas įtariamuoju Daktarų nusikalstamo susivienijimo byloje, kurios grupuotės nariai įtariami 1989–2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius