Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus teisiamas į Lietuvą su nedeklaruotais pinigais norėjęs prasmukti rusas

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė baigė ikiteisminį tyrimą ir uostamiesčio teismui perdavė bylą, kurioje Rusijos Federacijos pilietis A. V. kaltinamas į mūsų šalį norėjęs įvežti nedeklaruotus pinigus.
Į Lietuvą bandyta įvežti nedeklaruotų grynųjų pinigų.
Į Lietuvą bandyta įvežti nedeklaruotų grynųjų pinigų. / Muitinės departamento nuotr.

Trisdešimt aštuonerių vyras muitininkams įkliuvo, kai praėjusių metų spalį, vykdamas iš Rusijos Federacijos ir kirsdamas Klaipėdos teritorinės muitinės Nidos kelio postą, keliavo į Lietuvą. Muitinės kontrolės darbuotojams A. V. teigė su savimi turintis tik pilną automobilio baką degalų, butelį alkoholio ir 20 pakelių cigarečių. Tačiau pareigūnams patikrinus Rusijos Federacijos piliečio daiktus, buvo rasta daugiau nei 20 tūkstančių eurų, 140 Lenkijos zlotų ir daugiau nei 16 tūkstančių Rusijos rublių.

„Šalia įvažiavimo į Lietuvos Respubliką iš Rusijos Federacijos pusės yra stendas su informacija keleiviams, kertantiems valstybės sieną. Stende pateikta informacija apie tai, kad prieš atvykstant į Europos Sąjungą ar iš jos išvykstant privalu deklaruoti sumą, kuri siekia ar viršija 10 tūkstančių eurų. Tokia pat informacija yra skelbiama ir pasienio administraciniame pastate keleivių salėje kabančiame plakate, ir deklaracijų pildymo pavyzdžių segtuve“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė.

Kaltinamasis A. V. yra įmonės, kuri užsiima statybinių medžiagų tiekimu iš Europos Sąjungos, direktorius. Į Lietuvą jis keliavo susitikti su verslo partneriu, su kuriuo bendradarbiauja ne vienus metus.

Už tai, kad per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabeno privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršijo 250 MGL dydžio sumą, bet jų nepateikė muitinės kontrolei, kaltinamasis A. V. gali būti baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius