-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus teisiamas panevėžietis, nušovęs vieną jaunuolį ir pasikėsinęs atimti gyvybę kitam

Netrukus prieš teismą stos panevėžietis, pernai automobilių aikštelėje konflikto metu nušovęs vieną jaunuolį ir pasikėsinęs atimti gyvybę kitam, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai baigė tirti šią didelį susidomėjimą dėl miesto gyvenamajame rajone rudens naktį aidėjusių šūvių sukėlusią nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą ir perdavė nagrinėti apygardos teismui.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, anksčiau teistas 47 metų V.G. kaltinamas nusikalstamų veikų padarymu – vieno žmogaus nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti kitą, neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu ir suklastotais asmenų dokumentais.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai spalio 10-osios naktį prie Klaipėdos g. esančio 102 pastato V.G. nušovė vieną ir pasikėsino nužudyti kitą asmenį. Neteisėtai laikomu, perdirbtu ir pritaikytu šaudyti 7.65 mm. kalibro šoviniais dujiniu pistoletu buvo paleista ne mažiau penkių šūvių ir sužaloti du žmonės – vienas jų, nuvežtas į ligoninę, mirė.

Prokurorų teigimu, pagal šioje byloje surinktus kaltinamojo padarytų veikų duomenis ir įrodymus buvo nustatyti požymiai nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl nužudymo, neteisėto šaunamojo ginklo įgijimo, laikymo ir nešiojimo, taip pat dėl neteisėto disponavimo suklastotais dokumentais.

Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. Šiuo atveju pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam.

Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė –suėmimas.

Už dviejų žmonių nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiemet perdavė nagrinėti teismui 73, kartu su apylinkių kolegomis – 815 baudžiamųjų bylų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius