Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus teisiami Iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą kanapių gabenimą organizavę vyrai

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė bylą dėl didelio kiekio narkotikų kontrabandos ir disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Iš viso byloje kaltinami trys asmenys – organizuotoje grupėje veikę D. G. ir D. K bei A. V.

Bylos duomenimis, kaltinamieji D. G. ir D. K., veikdami organizuotoje grupėje, organizavo didelio kiekio narkotinių medžiagų – kanapių gabenimą iš Jungtinės karalystės į Lietuvą. Šių metų birželio mėnesį šie asmenys daugiau nei 5 kilogramus kanapių supakavo į kibirus ir perdavė pervežimų įmonės bendrovei, nieko neįtariančiai apie daromą nusikalstamą veiką.

Tokiu būdu didelis kiekis kanapių per Prancūziją, Belgiją, Olandiją, Vokietiją bei Lenkiją buvo atvežtos į Lietuvą.

Vaizdo įrašo stop kadras/Įkalčiai
Vaizdo įrašo stop kadras/Įkalčiai

Kai kaltinamasis D. G. atvyko atsiimti šias narkotines medžiagas ir norėjo perduoti jas kitam kaltinamajam D. K., buvo sulaikytas policijos pareigūnų, o atliekant kratą jo namuose, pats pareigūnams atidavė nedidelį kiekį kanapių.

D. K. kaltinamas ir dėl kito epizodo – įtariama, kad jis, turėdamas tikslą platinti narkotines medžiagas, trečiajam bylos kaltinamajam A. V. pardavė daugiau nei 15 gramų kanapių. A. V., neteisėtai įsigijęs narkotines medžiagas dalį paliko savo namuose, o dalį atgabeno į savo garažą. Tiek namuose, tiek garaže slėptos kanapės kratos metu buvo paimtos policijos pareigūnų.

Dviem kaltinamiesiems – A. V. bei D. K. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 1 dalis), trečiajam – D. G. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 2 d.).

Didžiausia numatoma bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius